Aanvulling pensioen

Aanvulling pensioen: zorg ervoor dat je genoeg pensioen opbouwt

Het is goed om af en toe te kijken naar de stand van zaken op financieel gebied. Wanneer he je voor het laatst een blik geworpen op bijvoorbeeld je pensioen? Heb je een idee van de hoogte van het bedrag waar je maandelijks van moet rondkomen wanneer jij 65 of 67 wordt? Tegenwoordig kampen vee mensen met een tekort aan te verwachten pensioen. Daarbij zal het geld dat je nu mag verwachten straks minder koopkracht hebben. Bekijk jouw pensioenoverzicht op het internet en bekijk wat je straks te wachten staat. Zo kun je nu kiezen voor een manier waarop je er straks beter bij zit op financieel gebied. Een voorziening voor de aanvulling pensioen treffen is gelukkig eenvoudiger dan je wellicht denkt.

Mogelijkheden om te beleggen als aanvulling op je pensioen:

Aanbieder Omschrijving Actie  
Pensioenbeleggen


Meer info >
Flatex Gratis Beleggen, ook voor Pensioen: Zelf beleggen in aandelen, obligaties en andere effecten voor een aanvulling op uw pensioen. Bij Flatex betaal je geen transactiekosten.
Open nu een rekening
Open een rekening en beleg voor je pensioen
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Pensioenbeleggen


Meer info >
DEGIRO Pensioenrekening: Zelf beleggen in aandelen en andere effecten voor een aanvulling op uw pensioen. Het kan vanaf nu, bij DEGIRO, de grootste broker van Nederland.
Open nu een rekening
Open een pensioenrekening en beleg voor je pensioen
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Beleggen voor Pensioen Binck

Meer info >
Beleggen voor pensioen? Dat kan al vanaf € 10,- met Binck Pensioen. Het is mogelijk om heel doelgericht te beleggen tegen de laagst mogelijke kosten. Je profiteert daarnaast ook van aantrekkelijk belastingvoordeel als het pensioen wordt uitgekeerd. Ideaal voor pensioenbeleggen zonder omkijken.
Start in 5 minuten!
Open Gratis een pensioenrekening
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
Brand New Day biedt een pensioenrekening waarbij je inleg wordt belegd in indexfondsen. Online kan je altijd zien hoe het met je pensioen gaat.
Gratis rekening openen
Gratis rekening openen
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en veel mogelijkheden om te beleggen.
Open Nu een rekening >
Start nu met beleggen!
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Meer info >
Eenvoudig je geld laten beleggen door Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang € 50,- >Open nu een rekening en ontvang € 50,- >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Meer info >
Binck is één van de meest populaire en gebruiksvriendelijke brokers van Nederland. Het is eenvoudig om zelf te beleggen Vraag het informatiepakket aan: nu met Gratis € 250,- transactietegoed! Gratis € 250,- transactietegoed
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Meer info >
Zwitserleven Beleggen
Als je kiest voor Zwitserleven Beleggen, dan kies je voor duurzame fondsen. Je kan al laten beleggen vanaf € 50. Er zijn drie profielen: Relaxed, Bewust en Avontuurlijk beleggen. Je hebt altijd inzicht in je beleggingen. Wel zo handig! Open nu gratis een rekening >
Open een rekening >


Kosten openen rekening:
€ 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Voor welke aanvulling pensioen kies jij?

Uiteraard kun je er voor kiezen om een spaarrekening te openen om een aanvulling pensioen bij elkaar te sparen. Toch merk je vaak dat de rente op een dergelijke rekening dusdanig laag is, dat je amper kapitaal bij elkaar krijgt. Dit is dan ook de reden waarom vele Nederlanders op zoek zijn naar een andere manier om een aanvulling pensioen geld voor elkaar te krijgen voor de toekomst. Je kunt er ook voor kiezen om te gaan beleggen voor je pensioen. Tegenwoordig kan dit ook door leken worden gedaan, Enige voorkennis is eigenlijk niet nodig. Er zijn fondsen die het mogelijk maken om met een kleine inleg al zelf te beleggen. Je kunt kiezen voor verschillende pakketten waarmee het fonds voor jou aan de slag gaat met het geld dat je op jouw rekening stort.

Hoog rendement op jouw aanvulling pensioen

Vergelijk je het beleggen met het gewone sparen, dan zie je al snel dat het rendement voor het beleggen doorgaans hoger is dan de rente die je ontvangt op de spaarrekening. Beleggen is dus een interessante keuze voor het beleggen voor de toekomst. Uiteraard zijn er risico’s verbonden aan beleggen. Niemand kan immers in de toekomst kijken. Toch zijn er bepaalde pakketten waar je in kunt beleggen, waarbij het risico lager is. Kies bijvoorbeeld voor een low-riskk of populair pakket waarbij men jouw geld investeert in solide aandelen die niet snel in waarde zullen dalen. Tevens kun je zelf invloed uitoefenen op wat er met jouw geld wordt gedaan.

Jij houdt de regie! Je kunt natuurlijk ook alles voor je laten doen door de experts. Vergelijk nu de aanbieders van het beleggen voor een aanvulling pensioen met ons handige overzicht.

Beleggen voor Pensioen