Pensioenleeftijd

Pensioenleeftijd

Er is de laatste tijd bij velen nogal wat onduidelijkheid over de exacte pensioenleeftijd. Het kan dan ook lastig zijn om te weten vanaf welk moment jij mag gaan genieten van je opgebouwde pensioen. Wil je zeker weten wanneer jij met pensioen kunt gaan? Ben je geboren voor 30 september 1956? Dan is de pensioenleeftijd wat eenvoudiger te berekenen.

Ben je na deze datum geboren? Dan is de minimale leeftijd voor het genieten van je pensioen en de AOW 67 jaar en 3 maanden. De pensioengerechtigde leeftijd is exact bekend vanaf 5 jaar van tevoren. Het is dus belangrijk om vandaag nog te bekijken waar je op kunt rekenen wat betreft het bereiken van de pensioenleeftijd waarop jij met pensioen kunt gaan. Wat heb je geregeld en hoe weet je op welk bedrag aan pensioen je kunt rekenen? Bekijk jouw pensioenoverzicht eens.

Aanbieder Omschrijving Actie  Meer info >
Op een slimme manier zelf vermogen voor later opbouwen?
Met FXFlat is het mogelijk om te handelen in aandelen, ETF, opties en futures via een professioneel handelsplatform. Met de uitstekende klantenservice krijg je 24 uur per dag hulp!
Start nu, open een rekening
Vermogen opbouwen voor later:
Bekijk tarieven!
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
Zet geld opzij voor uw pensioen, mét belastingvoordeel!
Brand New Day biedt een pensioenrekening waarbij je inleg slim wordt belegd in indexfondsen. Bepaal eenmalig zelf je strategie en laat specialisten het werk doen. Online kan je altijd zien hoe het gaat.
Start nu, open een rekening
Ideaal voor pensioenbeleggen:
Start nu, open een rekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Pensioenbeleggen


Meer info >
DEGIRO Pensioenrekening: Zelf beleggen in aandelen en andere effecten voor een aanvulling op uw pensioen. Het kan vanaf nu, bij DEGIRO, de grootste broker van Nederland.
Open nu een rekening
Open een pensioenrekening en beleg voor je pensioen
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Beleggen voor Pensioen Binck

Meer info >
Beleggen voor pensioen? Dat kan al vanaf € 5000,- met Binck Comfort. Het is mogelijk te richten op vermogensgroei én risicobeperking. Geschikt voor pensioenbeleggen zonder omkijken.
Start in 5 minuten!
Open een rekening + Nu tot € 400,- startgeld cadeau
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Meer info >
Eenvoudig je geld laten beleggen door Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang € 65,- bonus >Open nu een rekening en ontvang € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
ABN AMRO Begeleid Beleggen: Wilt u beleggen voor uw pensioen, maar weet u niet precies waarin en hoe? De experts van ABN AMRO begeleiden je in de keuze, hoelang je wilt beleggen en het risico dat je wilt nemen. Je kiest zo een ABN AMRO Profielfonds, die de experts beheren. Je kan altijd de keuzes aanpassen of stoppen.
Open nu een rekening
Open een rekening en beleg voor je pensioen
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
Met Robo Advisor van Openbank kan je de automatische vermogensbeheerder aan het werk zetten met verschillende strategieën. Met advies van BlackRock en selectie van actieve fondsbeheerders door Santander Asset Management. Al vanaf een startbedrag van 500,-. Zonder initiële kosten en aflossingskorting.
Open nu een rekening
Open nu een rekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Meer info >
Binck is één van de meest populaire en gebruiksvriendelijke brokers van Nederland. Het is eenvoudig om zelf te beleggen Vraag het informatiepakket aan: nu met Gratis € 200,- transactietegoed! Gratis € 200,- transactietegoed
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en veel mogelijkheden om te beleggen.
Open Nu een rekening >
Start nu met beleggen!
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Aanbieders. Beleggen kent risico’s. U kunt uw inleg verliezen.

Zelf snel je pensioenleeftijd snel ontdekken

Op de website van de Sociale Verzekeringsbank kun je ontdekken (op basis van het ingeven van je geboortedatum) op welke leeftijd jij de pensioenleeftijd zult bereiken. Vaak valt dit nogal tegen. De pensioenleeftijd wordt bepaald en aangepast op basis van de gegevens van de stijgingen of dalingen in de levensverwachting. Heb je geld opzij staan als extra bedrag voor het aanvullen van je pensioen? Velen van ons hebben die mogelijkheid niet. Gelukkig is er een manier om te zorgen voor een goede som extra geld voor het moment waarop jij de pensioenleeftijd bereikt.

De pensioenleeftijd bereiken met extra geld voor jouw pensioen

Op dit moment is het mogelijk om zelf te zorgen voor een aanvulling op jouw toekomstige pensioen met een flink belastingvoordeel. Wanneer je start met sparen voor je pensioen wordt de inleg op jouw spaar- of beleggingsrekening voor het pensioen niet meegeteld met je vermogen. Open je een pensioenspaarrekening bij aanbieders zoals bijvoorbeeld Binck, dan komt het gespaarde geld vrij wanneer je de pensioenleeftijd bereikt. Desgewenst kun je eventueel nog maximaal 5 jaar doorsparen. Ingelegde bedragen zijn aftrekbaar in Box 1 van ons belastingstelsel. Zo kun je zorgen voor een financieel gezonde oude dag. Op BeleggenVoorPensioen vergelijk je de aanbieders voor het sparen en beleggen voor je pensioen.

Redenen om voorzieningen te treffen voor het bereiken van de pensioenleeftijd

Aan de hand van jouw pensioenoverzicht zie je waar je op kunt rekenen bij het bereiken van de pensioenleeftijd. Heb je wisselende werkgevers gehad, als ZZP’er gewerkt, ben je ziek geweest of heb je in het buitenland gewerkt? Start met sparen of beleggen voor je pensioen en je weet zeker dat je bij het bereiken van jouw pensioenleeftijd goed zit.

Beleggen voor Pensioen