Op tijd starten met pensioenbeleggen

Start al jong met pensioenbeleggen
Start al jong met pensioenbeleggen

Denk je erover na om te starten met pensioenbeleggen? Dan is de beste tip meteen: begin nu je nog jong bent! Want dan pluk je de vruchten er eerder van wanneer je wat ouder begint te worden. Of zoals het gezegde luidt: “Die jong spaart lijdt oud geen gebrek”. Wanneer je al op jonge leeftijd begint met beleggen, betekent dit dat jij na een aantal jaren meer rendement hebt opgebouwd. In dit artikel leggen we je uit hoe je het beste kunt starten met pensioenbeleggen.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met de Brand New Day pensioenrekening. Met de Brand New Day pensioenrekening wordt je geld belegd in indexfondsen, lees hier meer informatie >.

Het voordeel van vroeg starten met pensioenbeleggen

Het duurt altijd even voor je een mooi rendement over beleggingen opbouwt. Beleggen voor je pensioen kan je niet binnen één jaar doen. Het is dus belangrijk om vroeg te starten met pensioenbeleggen. Wanneer je op tijd begint met beleggen, kan je mogelijke economische crisissen goed opvangen. Een crisis is erg vervelend en kan je veel geld kosten. Maar wanneer jij daarna nog extra jaren de tijd hebt om rendement op te bouwen, heb je aan het einde geen last meer van de nadelige effecten van de crisis. Een economische crisis wisselt altijd af met economisch sterke jaren. Dus je zou wel kunnen stellen dat na regen zonneschijn komt. Zorg dus dat je nog genoeg tijd hebt om van die zogenaamde zonneschijn te kunnen genieten.

Meteen starten met pensioenbeleggen

Des te langer jij al voor je pensioen spaart en zelfs wat belegd, des te meer geld jij tijdens jouw pensioen in je bezit zal hebben. Zet bijvoorbeeld op je 20e al een bepaald percentage van je inkomen opzij. Wanneer je het percentage op je 30e verhoogd en op je 40e nog eens verhoogd, dan kan jij rond die leeftijd zelfs al rond de 435.000 euro zitten. Wanneer je pas op je 30e begint met geld opzijzetten voor je pensioen, kan je al snel 80.000 euro achterlopen op iemand die vanaf zijn/haar 20e is begonnen. Tijd kost dus letterlijk geld.

Maar maak je niet ongerust als je pas op latere leeftijd kunt starten met pensioenbeleggen. Wanneer je er pas later achter komt dat je al op jonge leeftijd geld voor je pensioen opzij kan zetten, ben je zeker nog niet te laat hoor. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat een grote inleg vóór je 40e levensjaar ook voldoende kan zijn om rijkelijk te renderen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een promotie voor je 40e waardoor je veel meer geld gaat verdienen. Of dat je wellicht een aanzienlijk bedrag erft voor je 40e.

Je zou zelfs via de belastingdienst nog meer geld terug kunnen krijgen of over kunnen houden. Wanneer je volgens de belastingdienst te weinig pensioen opbouwt, hoef je na je pensionering pas vermogensbelasting over jouw pensioengeld te betalen. En een groot voordeel hiervan is dat je na jouw pensioen in een veel lagere belastingschaal terecht komt. Deze speciale regeling wordt ook wel de Jaarruimte genoemd.

Houd vooral de inflatie goed in de gaten

Hoewel het nu nog lijkt alsof je zeeën van tijd hebt voor jij met pensioen gaat, lees dit feit dan even aandachtig door. Tussen de jaren 1980 en 2018 is de inflatie in Nederland alleen al met 77% gestegen! Dat betekent dat alles wat je nu koopt, 77% duurder is dan het in de jaren 80 was. Dus denk je eens in, hoe dat er de volgende 30 jaar uit gaat zien… Hetgeen wat wij je mee willen geven, is dat je het beste zo vroeg mogelijk over jouw pensioen kunt nadenken. Wanneer je er klaar voor bent, kan je via Beleggenvoorpensioen.nl eenvoudig en vrijblijvend verschillende aanbieders van pensioenbeleggingsfondsen vergelijken. Op die manier ga jij een zorgeloze oude dag tegemoet!

Interesse om te starten met pensioenbeleggen? Vergelijk dan onderstaande aanbieders:

Vergelijk 5 brokers voor je een keuze maakt:
Freedom24 broker vergelijken
Freedom 24 broker vergelijken
✅ Zelf aandelen, ETF en opties kopen en verkopen: toegang tot de 15 grootste beurzen in Europa, Amerika en Azië
Combineer beleggen met sparen: tot 6,4% spaarrente
✅ Geen minimale inleg: beleg al vanaf € 0,01
✅ Meer dan 400.000 beleggers vertrouwen al op Freedom24
Open nu Gratis een account >


of direct starten
Freestoxx broker vergelijken
Freestoxx broker vergelijken
✅ Zelf NYSE en NASDAQ aandelen en opties kopen
Geen ordercommissie: € 0,- commissie!
✅ Geen minimale inleg: beleg al vanaf € 0,01
Gratis real-time koersen na 1 order
Probeer het nu Gratis & Vrijblijvend met een Demo rekening >


of direct starten
Etoro broker vergelijken
Etoro broker vergelijken
✅ Zelf beleggen in aandelen
Koop Aandelen zonder commissie- of beheerkosten
✅ Minimale inleg: € 50,-
✅ Oefen gratis met $ 100.000 nepgeld
Open gratis rekening


of direct starten

Met beleggen kan je inleg minder waard worden en andere kosten kunnen van toepassing zijn. Lees meer
DEGIRO vergelijken
DEGIRO vergelijken
✅ Zelf beleggen
✅ Minimale inleg: € 0,01
Betaal 0,- commissie voor DEGIRO kernselectie
Open nu gratis een rekening voor écht voordelig beleggen >


of direct starten
Scalable Capital broker vergelijken✅ Zelf eenvoudig beleggen
Beleggen zonder commissie én sparen met hoge rente!
✅ Geen minimale inleg: beleg al vanaf € 1,-
Beleggen in 7500 Aandelen, ETF en meer. Onbelegde inleg levert je 2,3% spaarrente op met PRIME+.
Ontdek de voordelen van Scalable Capital >


of direct starten
Easybroker vergelijken✅ Zelf beleggen
✅ Minimale inleg: € 0,01
Gemakkelijk beleggen met lage tarieven. Geen beheerskosten!
Start Vandaag open een rekening


of direct starten
Centraal Beheer Beleggen✅ Laten beleggen
✅ Minimale inleg: € 0,01
Open gratis rekening
Actie: ontvang € 65,- bonus


of direct starten
Mexem Beleggen✅ Zelf beleggen
✅ Minimale inleg: € 0,01
Gratis informatiepakket
Gratis Beleggingscursus t.w.v. € 200,-


of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen. De volgorde van de brokers is bepaald op basis van interesse van bezoekers.
Beleggen voor Pensioen