Op tijd starten met pensioenbeleggen

Start al jong met pensioenbeleggen
Start al jong met pensioenbeleggen

Denk je erover na om te starten met pensioenbeleggen? Dan is de beste tip meteen: begin nu je nog jong bent! Want dan pluk je de vruchten er eerder van wanneer je wat ouder begint te worden. Of zoals het gezegde luidt: “Die jong spaart lijdt oud geen gebrek”. Wanneer je al op jonge leeftijd begint met beleggen, betekent dit dat jij na een aantal jaren meer rendement hebt opgebouwd. In dit artikel leggen we je uit hoe je het beste kunt starten met pensioenbeleggen.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met de Brand New Day pensioenrekening. Met de Brand New Day pensioenrekening wordt je geld belegd in indexfondsen, lees hier meer informatie >.

Het voordeel van vroeg starten met pensioenbeleggen

Het duurt altijd even voor je een mooi rendement over beleggingen opbouwt. Beleggen voor je pensioen kan je niet binnen één jaar doen. Het is dus belangrijk om vroeg te starten met pensioenbeleggen. Wanneer je op tijd begint met beleggen, kan je mogelijke economische crisissen goed opvangen. Een crisis is erg vervelend en kan je veel geld kosten. Maar wanneer jij daarna nog extra jaren de tijd hebt om rendement op te bouwen, heb je aan het einde geen last meer van de nadelige effecten van de crisis. Een economische crisis wisselt altijd af met economisch sterke jaren. Dus je zou wel kunnen stellen dat na regen zonneschijn komt. Zorg dus dat je nog genoeg tijd hebt om van die zogenaamde zonneschijn te kunnen genieten.

Meteen starten met pensioenbeleggen

Des te langer jij al voor je pensioen spaart en zelfs wat belegd, des te meer geld jij tijdens jouw pensioen in je bezit zal hebben. Zet bijvoorbeeld op je 20e al een bepaald percentage van je inkomen opzij. Wanneer je het percentage op je 30e verhoogd en op je 40e nog eens verhoogd, dan kan jij rond die leeftijd zelfs al rond de 435.000 euro zitten. Wanneer je pas op je 30e begint met geld opzijzetten voor je pensioen, kan je al snel 80.000 euro achterlopen op iemand die vanaf zijn/haar 20e is begonnen. Tijd kost dus letterlijk geld.

Maar maak je niet ongerust als je pas op latere leeftijd kunt starten met pensioenbeleggen. Wanneer je er pas later achter komt dat je al op jonge leeftijd geld voor je pensioen opzij kan zetten, ben je zeker nog niet te laat hoor. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat een grote inleg vóór je 40e levensjaar ook voldoende kan zijn om rijkelijk te renderen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een promotie voor je 40e waardoor je veel meer geld gaat verdienen. Of dat je wellicht een aanzienlijk bedrag erft voor je 40e.

Je zou zelfs via de belastingdienst nog meer geld terug kunnen krijgen of over kunnen houden. Wanneer je volgens de belastingdienst te weinig pensioen opbouwt, hoef je na je pensionering pas vermogensbelasting over jouw pensioengeld te betalen. En een groot voordeel hiervan is dat je na jouw pensioen in een veel lagere belastingschaal terecht komt. Deze speciale regeling wordt ook wel de Jaarruimte genoemd.

Houd vooral de inflatie goed in de gaten

Hoewel het nu nog lijkt alsof je zeeën van tijd hebt voor jij met pensioen gaat, lees dit feit dan even aandachtig door. Tussen de jaren 1980 en 2018 is de inflatie in Nederland alleen al met 77% gestegen! Dat betekent dat alles wat je nu koopt, 77% duurder is dan het in de jaren 80 was. Dus denk je eens in, hoe dat er de volgende 30 jaar uit gaat zien… Hetgeen wat wij je mee willen geven, is dat je het beste zo vroeg mogelijk over jouw pensioen kunt nadenken. Wanneer je er klaar voor bent, kan je via Beleggenvoorpensioen.nl eenvoudig en vrijblijvend verschillende aanbieders van pensioenbeleggingsfondsen vergelijken. Op die manier ga jij een zorgeloze oude dag tegemoet!

Interesse om te starten met pensioenbeleggen? Vergelijk dan onderstaande aanbieders:

Aanbieder Omschrijving Actie  Meer info >
Op een slimme manier zelf vermogen voor later opbouwen?
Met FXFlat is het mogelijk om te handelen in aandelen, ETF, opties en futures via een professioneel handelsplatform. Met de uitstekende klantenservice krijg je 24 uur per dag hulp!
Start nu, open een rekening
Vermogen opbouwen voor later:
Bekijk tarieven!
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
Zet geld opzij voor uw pensioen, mét belastingvoordeel!
Brand New Day biedt een pensioenrekening waarbij je inleg slim wordt belegd in indexfondsen. Bepaal eenmalig zelf je strategie en laat specialisten het werk doen. Online kan je altijd zien hoe het gaat.
Start nu, open een rekening
Ideaal voor pensioenbeleggen:
Start nu, open een rekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Pensioenbeleggen


Meer info >
DEGIRO Pensioenrekening: Zelf beleggen in aandelen en andere effecten voor een aanvulling op uw pensioen. Het kan vanaf nu, bij DEGIRO, de grootste broker van Nederland.
Open nu een rekening
Open een pensioenrekening en beleg voor je pensioen
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Beleggen voor Pensioen Binck

Meer info >
Beleggen voor pensioen? Dat kan al vanaf € 5000,- met Binck Comfort. Het is mogelijk te richten op vermogensgroei én risicobeperking. Geschikt voor pensioenbeleggen zonder omkijken.
Start in 5 minuten!
Open een rekening + Nu tot € 400,- startgeld cadeau
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Meer info >
Eenvoudig je geld laten beleggen door Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang € 65,- bonus >Open nu een rekening en ontvang € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
ABN AMRO Begeleid Beleggen: Wilt u beleggen voor uw pensioen, maar weet u niet precies waarin en hoe? De experts van ABN AMRO begeleiden je in de keuze, hoelang je wilt beleggen en het risico dat je wilt nemen. Je kiest zo een ABN AMRO Profielfonds, die de experts beheren. Je kan altijd de keuzes aanpassen of stoppen.
Open nu een rekening
Open een rekening en beleg voor je pensioen
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
Met Robo Advisor van Openbank kan je de automatische vermogensbeheerder aan het werk zetten met verschillende strategieën. Met advies van BlackRock en selectie van actieve fondsbeheerders door Santander Asset Management. Al vanaf een startbedrag van 500,-. Zonder initiële kosten en aflossingskorting.
Open nu een rekening
Open nu een rekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Meer info >
Binck is één van de meest populaire en gebruiksvriendelijke brokers van Nederland. Het is eenvoudig om zelf te beleggen Vraag het informatiepakket aan: nu met Gratis € 200,- transactietegoed! Gratis € 200,- transactietegoed
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en veel mogelijkheden om te beleggen.
Open Nu een rekening >
Start nu met beleggen!
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Aanbieders. Beleggen kent risico’s. U kunt uw inleg verliezen.
Beleggen voor Pensioen