Zelf pensioen beleggen

Zelf pensioen beleggen: Vergelijk en start vandaag!

Heb jij een bepaald beeld van de dingen die je wilt kunnen doen wanneer je jouw pensioengerechtigde leeftijd hebt bereikt? Weet je al wat de plannen zijn? Of vind je jezelf nog te jong om daarover na te denken? Het is altijd interessant om gebruik te maken van de mogelijkheid om online te controleren wat jouw opgebouwde pensioen op dit moment is. Vooral wanneer je verschillende werkgevers hebt gehad is het verstandig om op de hoogte te zijn van het pensioen dat je zult gaan ontvangen. Zo krijg je een duidelijk beeld van jouw toekomst op financieel gebied. Zelf pensioen beleggen of sparen voor je pensioen zijn de twee meest populaire mogelijkheden om geld op te bouwen voor later.

Aanbieder Omschrijving


voor pensioenMeer info >
Trade Republic Periodiek beleggen & Sparen
Bouw vermogen door gratis periodiek te beleggen: beleg in aandelen, of ETF’s, en profiteer van groei op de lange termijn voor je pensioen. Kies uit duizenden aandelen en ETF's. Begin met beleggen in fractionele aandelen vanaf € 1. Combineer het met sparen: verdien 2% per jaar rente op je onbelegd saldo!
Open nu een rekening
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
Zet geld opzij voor uw pensioen, mét belastingvoordeel!
Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Met hun pensioenrekening wordt je inleg slim belegd in grote indexfondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je modelportefeuille en beleg je jaarruimte voor flinke belastingvoordelen. Online kan je altijd zien hoe het gaat.
Start nu, open een rekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Meer info >
Eenvoudig je geld laten beleggen door Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Pensioenbeleggen


Meer info >
DEGIRO Pensioenrekening
Zelf beleggen in aandelen en andere effecten voor een aanvulling op uw pensioen. Het kan vanaf nu, bij DEGIRO, de grootste broker van Nederland.
Open nu een rekening
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
MEXEM, zelf beleggen voor pensioen
Zelf beleggen in aandelen, opties, ETF en meer. Met MEXEM betaal je lage commissie en kan je gebruik maken van een coach die je helpt.
Vraag Gratis informatie aan. Wil je starten? Dan krijg je een Gratis Cursus Beleggen t.w.v. € 200,-!
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en veel mogelijkheden om te beleggen.
Open Nu een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Aanbieders. Beleggen kent risico’s. U kunt uw inleg verliezen.

Hoe kun je zelf pensioen beleggen?

Misschien heb jij al wat pensioen opgebouwd en heb je recht op een maandelijks bedrag aan AOW wanneer je stopt met werken. Daarnaast kun je zelf zorgen voor een extra bedrag dat je kunt aanwenden als pensioen. Op die manier kun jij jouw eigen pensioen aanvullen en zo zorgen voor een comfortabele voorziening voor je oude(re) dag. Je kunt zelf pensioen beleggen of sparen voor je pensioen. Wellicht heb je recht op een erfenis of heb je spaargelden. Hiermee zou je kunnen beleggen middels een speciaal fonds. Je kunt op deze manier zonder beurskennis jouw geld verhogen en genieten van je rendement.

Het is, ook als je geen hoge bedragen aan spaargeld hebt, mogelijk om met een klein bedrag per maand zelf te beleggen. Of je laat dit doen door degenen die er verstand van hebben, middels deelname aan een fonds. Het grote voordeel van het zelf pensioen beleggen is het rendement. Dit is doorgaans aanzienlijk groter of hoger dan de rente op een spaarrekening. Uiteraard is het sparen wel minder risicovol.

Beginnen met zelf pensioen beleggen

Denk jij er over om eventueel te starten met zelf pensioen beleggen? Dan is het handig om gebruik te maken van ons overzicht van aanbieders, die het beleggen voor je pensioen eenvoudig maken. Start met een lage inleg, of kies juist voor het starten met een groot bedrag.

De keuze is aan jou! Je kunt de winst en het bedrag laten uitkeren wanneer je 67 bent, of eerder. Wel kun je gebruik maken van belastingvoordeel, wanneer je jouw geld vast laat staan tot aan de pensioengerechtigde leeftijd. Zo weet je echt zeker dat je het rustig aan kunt doen wanneer je niet meer werkt.

Beleggen voor Pensioen