Eigen pensioen opbouwen

Eigen pensioen opbouwen door te beleggen

Hoewel de dagen na je pensioen wellicht nog ver voor je liggen, is het toch verstandig om alvast een beeld te hebben van jouw situatie op financieel gebied in die tijd. Een eigen pensioen opbouwen doe je door te werken. De afdrachten van jouw werkgever(s) hebben samen een bepaalde som opgebouwd. Op het internet kun je jouw pensioenoverzicht opvragen en exact te weten komen wat jouw pensioen zal zijn. Voor velen valt dit bedrag (dat je maandelijks uitgekeerd zult krijgen) laag uit. Jij kunt zelf actie ondernemen en een eigen pensioen opbouwen. Dit kan op verschillende manieren.

Mogelijkheden om te beleggen voor pensioen:

Aanbieder Omschrijving


voor pensioenMeer info >
Trade Republic Periodiek beleggen & Sparen
Bouw vermogen door gratis periodiek te beleggen: beleg in aandelen, of ETF’s, en profiteer van groei op de lange termijn voor je pensioen. Kies uit duizenden aandelen en ETF's. Begin met beleggen in fractionele aandelen vanaf € 1. Combineer het met sparen: verdien 2% per jaar rente op je onbelegd saldo!
Open nu een rekening
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
Zet geld opzij voor uw pensioen, mét belastingvoordeel!
Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Met hun pensioenrekening wordt je inleg slim belegd in grote indexfondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je modelportefeuille en beleg je jaarruimte voor flinke belastingvoordelen. Online kan je altijd zien hoe het gaat.
Start nu, open een rekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Meer info >
Eenvoudig je geld laten beleggen door Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Pensioenbeleggen


Meer info >
DEGIRO Pensioenrekening
Zelf beleggen in aandelen en andere effecten voor een aanvulling op uw pensioen. Het kan vanaf nu, bij DEGIRO, de grootste broker van Nederland.
Open nu een rekening
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
MEXEM, zelf beleggen voor pensioen
Zelf beleggen in aandelen, opties, ETF en meer. Met MEXEM betaal je lage commissie en kan je gebruik maken van een coach die je helpt.
Vraag Gratis informatie aan. Wil je starten? Dan krijg je een Gratis Cursus Beleggen t.w.v. € 200,-!
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en veel mogelijkheden om te beleggen.
Open Nu een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Aanbieders. Beleggen kent risico’s. U kunt uw inleg verliezen.

Hoe kun je een eigen pensioen opbouwen?

Een eigen pensioen opbouwen kan op verschillende manieren worden gedaan. Heb je bijvoorbeeld een spaarrekening? Of heb je wellicht een som geld verkregen uit een erfenis? Dan kan het verstandig zijn om een gedeelte van dit geld aan te wenden voor het opbouwen van jouw pensioen. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door het geld op een spaarrekening te storten en vast te zetten voor een bepaalde tijd. Vooral met een dergelijke rekening waarop jij jouw geld pas vrij krijgt rond je pensioen, heb je kans op een redelijke rente. Toch ligt het rentepercentage gemiddeld vrij laag. Gelukkig zijn er meer manieren voor het eigen pensioen opbouwen.

Kies voor een eigen pensioen opbouwen met een hoger rendement

Zoals we al vertelden, het is mogelijk om een extra eigen pensioen op te bouwen door middel van het sparen van geld. Wil je meer rendement behalen met jouw geld? Dan is het interessant om eens te kijken naar het beleggen voor het pensioen. Door middel van het (laten) beleggen van een gedeeltje van je geld, of van de hele som, kun je meer rendement behalen dan bij het sparen. Bovendien is het beleggen van geld voor je pensioen middels een beleggingsfonds ook nog eens voordelig wat betreft de belasting. Zo behaal je hier voordeel mee in box 3 van het belastingformulier. Dit geldt overigens alleen wanneer jij er voor kiest om jouw belegde som en het rendement pas vrij te laten komen op je pensioengerechtigde leeftijd. Laat jij het geld toch eerder vrijkomen? Dan vervalt dit voordeel voor de belasting.

Een eigen pensioen opbouwen met meer rendement is simpel. Wij vergelijken op deze website de beste aanbieders van het beleggen voor het pensioen. Neem nu jouw eigen pensioen onder de loep? Het kost je maar een paar minuten. Zo kun je al dan niet kiezen voor een eigen pensioen opbouwen door middel van het sparen of beleggen van geld.

Beleggen voor Pensioen