Netto pensioen berekenen

Netto pensioen berekenen

Vanaf het jaar 2024 is de datum waarop je een uitkering voor het pensioen vanuit de AOW kunt verwachten afhankelijk van de gemiddelde levensverwachting van de inwoners van ons land. Het is dan ook handig om nu al te zorgen voor een extra aanvulling voor jouw pensioen en AOW uitkering. Het netto pensioen berekenen maakt het mogelijk om een goed beeld te krijgen van het geld dat je zult ontvangen om van te leven. Voor de meesten van ons zal dit bedrag niet hoog genoeg of zelfs voldoende zijn. Start nu met het netto pensioen berekenen en log met jouw DigiD in op Mijnpensioenoverzicht.nl. Hier zie je terug voor welke werkgevers je hebt gewerkt en wat je aan pensioen hebt opgebouwd.

Aanbieder Omschrijving


voor pensioenMeer info >
Trade Republic Periodiek beleggen & Sparen
Bouw vermogen door gratis periodiek te beleggen: beleg in aandelen, of ETF’s, en profiteer van groei op de lange termijn voor je pensioen. Kies uit duizenden aandelen en ETF's. Begin met beleggen in fractionele aandelen vanaf € 1. Combineer het met sparen: verdien 2% per jaar rente op je onbelegd saldo!
Open nu een rekening
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
Zet geld opzij voor uw pensioen, mét belastingvoordeel!
Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Met hun pensioenrekening wordt je inleg slim belegd in grote indexfondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je modelportefeuille en beleg je jaarruimte voor flinke belastingvoordelen. Online kan je altijd zien hoe het gaat.
Start nu, open een rekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Meer info >
Eenvoudig je geld laten beleggen door Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Pensioenbeleggen


Meer info >
DEGIRO Pensioenrekening
Zelf beleggen in aandelen en andere effecten voor een aanvulling op uw pensioen. Het kan vanaf nu, bij DEGIRO, de grootste broker van Nederland.
Open nu een rekening
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
MEXEM, zelf beleggen voor pensioen
Zelf beleggen in aandelen, opties, ETF en meer. Met MEXEM betaal je lage commissie en kan je gebruik maken van een coach die je helpt.
Vraag Gratis informatie aan. Wil je starten? Dan krijg je een Gratis Cursus Beleggen t.w.v. € 200,-!
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en veel mogelijkheden om te beleggen.
Open Nu een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Aanbieders. Beleggen kent risico’s. U kunt uw inleg verliezen.

Starten met netto pensioen berekenen

Op de website van het Centraal Bureau voor de Statistiek is het mogelijk om te bekijken wat de verwachte ontwikkelingen zullen zijn wat betreft de levensverwachting vanaf 2024. Toch geeft deze informatie uiteraard geen echte doorslag wat betreft de leeftijd waarop je met pensioen mag. Na het netto pensioen berekenen is het dan ook een goed idee om alvast te starten met het regelen van een appeltje voor de dorst.

Zo kun je met een mooi bedrag als het ware een pensioen kopen en wellicht zelfs al eerder stoppen met werken en leven van eigen geld tot je een AOW pensioen ontvangt. Je kunt al starten met het beleggen voor je pensioen met een klein maandelijks bedrag per maand, met belastingvoordeel.

Pensioenbeleggen na het netto pensioen berekenen

Sparen bij de bank is nauwelijks nog interessant. De rente die je ontvangt is enorm laag en zal naar verwachting in de komende jaren niet stijgen. Beleggen voor het pensioen is een mooie manier om de tegenvallende uitkomst van het netto pensioen berekenen te verbeteren. Bij verschillende aanbieders (zoals bijvoorbeeld Binck) kun je in Nederland met een interessant belastingvoordeel beleggen voor het pensioen.

Sterker nog, je hebt zelf geen kennis nodig van het beleggen. Jij stort bijvoorbeeld maandelijks een klein bedrag op de beleggingsrekening. De experts gaan voor je aan het werk om een mooi rendement te behalen met jouw geld. Zo heb je na het netto pensioen berekenen zelf een positieve invloed op jouw financiële situatie voor de toekomst.

Netto pensioen berekenen en actie ondernemen

Onderneem nu actie na het netto pensioen berekenen. Zo hoef je na het vele werken niet op een houtje te bijten. Vergelijk de aanbieders van het pensioenbeleggen en start met het vergaren van extra geld voor later. De inleg op jouw pensioen beleggingsrekening mag je van het inkomen aftrekken in Box 1. Dat scheelt!

Beleggen voor Pensioen