Pensioen beleggen of sparen?

Pensioen beleggen of sparen voor de toekomst?

Het kan een lastige keuze zijn. Hoe zorg je dat je straks, wanneer je met pensioen kunt gaan, voldoende geld hebt om comfortabel te kunnen leven? Op je pensioenoverzicht kun je op het internet bekijken hoeveel geld je (bijvoorbeeld vanuit de AOW) zult ontvangen wanneer je 65 of 67 jaar wordt. Toch blijkt voor velen van ons dat het bedrag waar we recht op hebben, niet voldoende zal zijn. Ook wat betreft het meegroeien van het bedrag door middel van indexering valt de conclusie vaak nogal tegen. Door middel van pensioen beleggen of sparen voor de toekomst kun je zorgen voor extra kapitaal dat je kunt aanwenden voor het leven na je werk.

Bekijk deze mogelijkheden om te beleggen voor je pensioen:

Aanbieder Omschrijving


voor pensioenMeer info >
Trade Republic Periodiek beleggen & Sparen
Bouw vermogen door gratis periodiek te beleggen: beleg in aandelen, of ETF’s, en profiteer van groei op de lange termijn voor je pensioen. Kies uit duizenden aandelen en ETF's. Begin met beleggen in fractionele aandelen vanaf € 1. Combineer het met sparen: verdien 2% per jaar rente op je onbelegd saldo!
Open nu een rekening
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
Zet geld opzij voor uw pensioen, mét belastingvoordeel!
Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Met hun pensioenrekening wordt je inleg slim belegd in grote indexfondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je modelportefeuille en beleg je jaarruimte voor flinke belastingvoordelen. Online kan je altijd zien hoe het gaat.
Start nu, open een rekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Meer info >
Eenvoudig je geld laten beleggen door Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Pensioenbeleggen


Meer info >
DEGIRO Pensioenrekening
Zelf beleggen in aandelen en andere effecten voor een aanvulling op uw pensioen. Het kan vanaf nu, bij DEGIRO, de grootste broker van Nederland.
Open nu een rekening
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
MEXEM, zelf beleggen voor pensioen
Zelf beleggen in aandelen, opties, ETF en meer. Met MEXEM betaal je lage commissie en kan je gebruik maken van een coach die je helpt.
Vraag Gratis informatie aan. Wil je starten? Dan krijg je een Gratis Cursus Beleggen t.w.v. € 200,-!
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en veel mogelijkheden om te beleggen.
Open Nu een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Aanbieders. Beleggen kent risico’s. U kunt uw inleg verliezen.

Wat is handig? Pensioen beleggen of sparen voor de toekomst?

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om een spaarrekening te openen voor de toekomst. Hierop kun je iedere maand bijvooorbeeld een vast bedrag storten. Helaas is het tegenwoordig wel zo dat de rente die je ontvangt over het ingelegde geld, behoorlijk laag is. Hierdoor groeit je kapitaal maar matig. Kortom, het voordeel van het sparen valt tegen aan het einde van de rit. Beleggen is een vorm van sparen waar steeds meer Nederlanders voor kiezen.

Een breed aanbod aan beleggingsrekeningen maakt het mogelijk om (al dan niet maandelijks) geld in te leggen op een rekening. Je koopt vervolgens met dit geld beleggingen aan. Een fondsmanager handelt voor je en belegt het geld dat jij beschikbaar stelt vanuit jouw rekening. Vervolgens ontvang je (bij een sucesvolle beleggingsactie) rendement over de belegging. Zo geeft de vraag pensioen beleggen of sparen voor de toekomst het beeld dat het rendement bij beleggen aanzienlijk groter is dan bij het sparen.

Het risico van pensioen beleggen of sparen voor de toekomst

Ook aan sparen zit een risico. Zo kan de bank het rente-niveau dat geldt voor jouw rekening, verlagen. In zware economische tijden, zoals nu, wordt dit regelmatig gedaan. Zo ontvang je aanzienlijk minder rente over je geld dan je verwacht had bij het afsluiten van de rekening. Uiteraard kent ook het beleggen een risico. Toch kun je dit beperken door te kiezen voor een zogeheten neutraal of defensief beleggingspakket. Hiermee beperk je het risico en wordt je geld belegd in low-risk fondsen.

Kortom, pensioen beleggen of sparen voor de toekomst is een persoonlijke keuze. Het beleggen biedt meer rendement en kan worden gedaan zonder enige (voor)kennis. Het beleggen wordt voor je gedaan. Bekijk ons overzicht van aanbieders van het beleggen. Zo kun jij bepalen of je gaat pensioen beleggen, of sparen voor de toekomst.

Beleggen voor Pensioen