Pensioen beleggen of sparen?

Pensioen beleggen of sparen voor de toekomst?

Het kan een lastige keuze zijn. Hoe zorg je dat je straks, wanneer je met pensioen kunt gaan, voldoende geld hebt om comfortabel te kunnen leven? Op je pensioenoverzicht kun je op het internet bekijken hoeveel geld je (bijvoorbeeld vanuit de AOW) zult ontvangen wanneer je 65 of 67 jaar wordt. Toch blijkt voor velen van ons dat het bedrag waar we recht op hebben, niet voldoende zal zijn. Ook wat betreft het meegroeien van het bedrag door middel van indexering valt de conclusie vaak nogal tegen. Door middel van pensioen beleggen of sparen voor de toekomst kun je zorgen voor extra kapitaal dat je kunt aanwenden voor het leven na je werk.

Bekijk deze mogelijkheden om te beleggen voor je pensioen:

Aanbieder Omschrijving  Meer info >
Op een slimme manier zelf vermogen voor later opbouwen?
Met FXFlat is het mogelijk om te handelen in aandelen, ETF, opties en futures via een professioneel handelsplatform. Met de uitstekende klantenservice krijg je 24 uur per dag hulp!
Start nu, open een rekening
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
Zet geld opzij voor uw pensioen, mét belastingvoordeel!
Brand New Day biedt een pensioenrekening waarbij je inleg slim wordt belegd in indexfondsen. Bepaal eenmalig zelf je strategie en laat specialisten het werk doen. Online kan je altijd zien hoe het gaat.
Start nu, open een rekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Pensioenbeleggen


Meer info >
DEGIRO Pensioenrekening
Zelf beleggen in aandelen en andere effecten voor een aanvulling op uw pensioen. Het kan vanaf nu, bij DEGIRO, de grootste broker van Nederland.
Open nu een rekening
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
Openbank: Geautomatiseerde beleggingsdienst Robo-advisor
Met de Openbank Robo-Advisor kan je geautomatiseerd beleggen, ook voor je pensioen. Start al vanaf € 500. Bekijk online het rendement op je beleggingen. Je bepaalt zelf wanneer je het geld opneemt. Start nu met verantwoord beleggen samen met het beleggingscomité van Openbank >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Meer info >
Eenvoudig je geld laten beleggen door Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
ABN AMRO Begeleid Beleggen: Wilt u beleggen voor uw pensioen, maar weet u niet precies waarin en hoe? De experts van ABN AMRO begeleiden je in de keuze, hoelang je wilt beleggen en het risico dat je wilt nemen. Je kiest zo een ABN AMRO Profielfonds, die de experts beheren. Je kan altijd de keuzes aanpassen of stoppen.
Open nu een rekening
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en veel mogelijkheden om te beleggen.
Open Nu een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Aanbieders. Beleggen kent risico’s. U kunt uw inleg verliezen.

Wat is handig? Pensioen beleggen of sparen voor de toekomst?

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om een spaarrekening te openen voor de toekomst. Hierop kun je iedere maand bijvooorbeeld een vast bedrag storten. Helaas is het tegenwoordig wel zo dat de rente die je ontvangt over het ingelegde geld, behoorlijk laag is. Hierdoor groeit je kapitaal maar matig. Kortom, het voordeel van het sparen valt tegen aan het einde van de rit. Beleggen is een vorm van sparen waar steeds meer Nederlanders voor kiezen.

Een breed aanbod aan beleggingsrekeningen maakt het mogelijk om (al dan niet maandelijks) geld in te leggen op een rekening. Je koopt vervolgens met dit geld beleggingen aan. Een fondsmanager handelt voor je en belegt het geld dat jij beschikbaar stelt vanuit jouw rekening. Vervolgens ontvang je (bij een sucesvolle beleggingsactie) rendement over de belegging. Zo geeft de vraag pensioen beleggen of sparen voor de toekomst het beeld dat het rendement bij beleggen aanzienlijk groter is dan bij het sparen.

Het risico van pensioen beleggen of sparen voor de toekomst

Ook aan sparen zit een risico. Zo kan de bank het rente-niveau dat geldt voor jouw rekening, verlagen. In zware economische tijden, zoals nu, wordt dit regelmatig gedaan. Zo ontvang je aanzienlijk minder rente over je geld dan je verwacht had bij het afsluiten van de rekening. Uiteraard kent ook het beleggen een risico. Toch kun je dit beperken door te kiezen voor een zogeheten neutraal of defensief beleggingspakket. Hiermee beperk je het risico en wordt je geld belegd in low-risk fondsen.

Kortom, pensioen beleggen of sparen voor de toekomst is een persoonlijke keuze. Het beleggen biedt meer rendement en kan worden gedaan zonder enige (voor)kennis. Het beleggen wordt voor je gedaan. Bekijk ons overzicht van aanbieders van het beleggen. Zo kun jij bepalen of je gaat pensioen beleggen, of sparen voor de toekomst.

Beleggen voor Pensioen