Pensioen beleggen of sparen?

Pensioen beleggen of sparen voor de toekomst?

Het kan een lastige keuze zijn. Hoe zorg je dat je straks, wanneer je met pensioen kunt gaan, voldoende geld hebt om comfortabel te kunnen leven? Op je pensioenoverzicht kun je op het internet bekijken hoeveel geld je (bijvoorbeeld vanuit de AOW) zult ontvangen wanneer je 65 of 67 jaar wordt. Toch blijkt voor velen van ons dat het bedrag waar we recht op hebben, niet voldoende zal zijn. Ook wat betreft het meegroeien van het bedrag door middel van indexering valt de conclusie vaak nogal tegen. Door middel van pensioen beleggen of sparen voor de toekomst kun je zorgen voor extra kapitaal dat je kunt aanwenden voor het leven na je werk.

Bekijk deze mogelijkheden om te beleggen voor je pensioen:

Aanbieder Omschrijving Actie  
Pensioenbeleggen


Meer info >
Flatex Gratis Beleggen, ook voor Pensioen: Zelf beleggen in aandelen, obligaties en andere effecten voor een aanvulling op uw pensioen. Bij Flatex betaal je geen transactiekosten.
Open nu een rekening
Open een rekening en beleg voor je pensioen
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Pensioenbeleggen


Meer info >
DEGIRO Pensioenrekening: Zelf beleggen in aandelen en andere effecten voor een aanvulling op uw pensioen. Het kan vanaf nu, bij DEGIRO, de grootste broker van Nederland.
Open nu een rekening
Open een pensioenrekening en beleg voor je pensioen
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Beleggen voor Pensioen Binck

Meer info >
Beleggen voor pensioen? Dat kan al vanaf € 10,- met Binck Pensioen. Het is mogelijk om heel doelgericht te beleggen tegen de laagst mogelijke kosten. Je profiteert daarnaast ook van aantrekkelijk belastingvoordeel als het pensioen wordt uitgekeerd. Ideaal voor pensioenbeleggen zonder omkijken.
Start in 5 minuten!
Open Gratis een pensioenrekening
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
Brand New Day biedt een pensioenrekening waarbij je inleg wordt belegd in indexfondsen. Online kan je altijd zien hoe het met je pensioen gaat.
Gratis rekening openen
Gratis rekening openen
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en veel mogelijkheden om te beleggen.
Open Nu een rekening >
Start nu met beleggen!
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Meer info >
Eenvoudig je geld laten beleggen door Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang € 50,- >Open nu een rekening en ontvang € 50,- >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Meer info >
Binck is één van de meest populaire en gebruiksvriendelijke brokers van Nederland. Het is eenvoudig om zelf te beleggen Vraag het informatiepakket aan: nu met Gratis € 250,- transactietegoed! Gratis € 250,- transactietegoed
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Meer info >
Zwitserleven Beleggen
Als je kiest voor Zwitserleven Beleggen, dan kies je voor duurzame fondsen. Je kan al laten beleggen vanaf € 50. Er zijn drie profielen: Relaxed, Bewust en Avontuurlijk beleggen. Je hebt altijd inzicht in je beleggingen. Wel zo handig! Open nu gratis een rekening >
Open een rekening >


Kosten openen rekening:
€ 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Wat is handig? Pensioen beleggen of sparen voor de toekomst?

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om een spaarrekening te openen voor de toekomst. Hierop kun je iedere maand bijvooorbeeld een vast bedrag storten. Helaas is het tegenwoordig wel zo dat de rente die je ontvangt over het ingelegde geld, behoorlijk laag is. Hierdoor groeit je kapitaal maar matig. Kortom, het voordeel van het sparen valt tegen aan het einde van de rit. Beleggen is een vorm van sparen waar steeds meer Nederlanders voor kiezen.

Een breed aanbod aan beleggingsrekeningen maakt het mogelijk om (al dan niet maandelijks) geld in te leggen op een rekening. Je koopt vervolgens met dit geld beleggingen aan. Een fondsmanager handelt voor je en belegt het geld dat jij beschikbaar stelt vanuit jouw rekening. Vervolgens ontvang je (bij een sucesvolle beleggingsactie) rendement over de belegging. Zo geeft de vraag pensioen beleggen of sparen voor de toekomst het beeld dat het rendement bij beleggen aanzienlijk groter is dan bij het sparen.

Het risico van pensioen beleggen of sparen voor de toekomst

Ook aan sparen zit een risico. Zo kan de bank het rente-niveau dat geldt voor jouw rekening, verlagen. In zware economische tijden, zoals nu, wordt dit regelmatig gedaan. Zo ontvang je aanzienlijk minder rente over je geld dan je verwacht had bij het afsluiten van de rekening. Uiteraard kent ook het beleggen een risico. Toch kun je dit beperken door te kiezen voor een zogeheten neutraal of defensief beleggingspakket. Hiermee beperk je het risico en wordt je geld belegd in low-risk fondsen.

Kortom, pensioen beleggen of sparen voor de toekomst is een persoonlijke keuze. Het beleggen biedt meer rendement en kan worden gedaan zonder enige (voor)kennis. Het beleggen wordt voor je gedaan. Bekijk ons overzicht van aanbieders van het beleggen. Zo kun jij bepalen of je gaat pensioen beleggen, of sparen voor de toekomst.

Beleggen voor Pensioen