Zelf pensioen opbouwen

Zelf pensioen opbouwen door te beleggen

Je hoort en leest het vaak in de hedendaagse media, we moeten letten op ons pensioen, een eventueel pensioengat en doen er goed aan om pensioen op te bouwen. Zelf pensioen opbouwen kan ingewikkeld zijn. Tevens is het in deze moeilijke economische tijd vaak lastig om extra geld opzij te leggen. Daarom is het prettig om te weten dat je ook met een laag maandelijks bedrag en een goed rendement zelf extra pensioen kunt opbouwen. Op deze website vertellen we je er alles over en maken we het tevens mogelijk om zelf aanbieders van bijvoorbeeld het beleggen voor je pensioen te vergelijken.

Aanbieder Omschrijving Actie  
Pensioenbeleggen


Meer info >
Flatex Gratis Beleggen, ook voor Pensioen: Zelf beleggen in aandelen, obligaties en andere effecten voor een aanvulling op uw pensioen. Bij Flatex betaal je geen transactiekosten.
Open nu een rekening
Open een rekening en beleg voor je pensioen
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Pensioenbeleggen


Meer info >
DEGIRO Pensioenrekening: Zelf beleggen in aandelen en andere effecten voor een aanvulling op uw pensioen. Het kan vanaf nu, bij DEGIRO, de grootste broker van Nederland.
Open nu een rekening
Open een pensioenrekening en beleg voor je pensioen
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Beleggen voor Pensioen Binck

Meer info >
Beleggen voor pensioen? Dat kan al vanaf € 10,- met Binck Pensioen. Het is mogelijk om heel doelgericht te beleggen tegen de laagst mogelijke kosten. Je profiteert daarnaast ook van aantrekkelijk belastingvoordeel als het pensioen wordt uitgekeerd. Ideaal voor pensioenbeleggen zonder omkijken.
Start in 5 minuten!
Open Gratis een pensioenrekening
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
Brand New Day biedt een pensioenrekening waarbij je inleg wordt belegd in indexfondsen. Online kan je altijd zien hoe het met je pensioen gaat.
Gratis rekening openen
Gratis rekening openen
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en veel mogelijkheden om te beleggen.
Open Nu een rekening >
Start nu met beleggen!
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Meer info >
Eenvoudig je geld laten beleggen door Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang € 50,- >Open nu een rekening en ontvang € 50,- >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Meer info >
Binck is één van de meest populaire en gebruiksvriendelijke brokers van Nederland. Het is eenvoudig om zelf te beleggen Vraag het informatiepakket aan: nu met Gratis € 250,- transactietegoed! Gratis € 250,- transactietegoed
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Meer info >
Zwitserleven Beleggen
Als je kiest voor Zwitserleven Beleggen, dan kies je voor duurzame fondsen. Je kan al laten beleggen vanaf € 50. Er zijn drie profielen: Relaxed, Bewust en Avontuurlijk beleggen. Je hebt altijd inzicht in je beleggingen. Wel zo handig! Open nu gratis een rekening >
Open een rekening >


Kosten openen rekening:
€ 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Zelf pensioen opbouwen, hoe doe je dat?

Een van de manieren om zelf geld voor je pensioen bij elkaar te krijgen is sparen. Met een spaarrekening kun je maandelijks een bedrag inleggen en rente krijgen over jouw opgebouwde kapitaal. Vaak is de rente op de rekening wat hoger wanneer je het geld voor een bepaald aantal jaren vast zet. Toch is de rente die je ontvangt relatief laag. Het opbouwen van een redelijk bedrag aan rente op deze manier kost veel inleg en veel tijd. Zelf pensioen opbouwen kun je ook doen door middel van beleggen.

Zelf pensioen opbouwen door te beleggen

Beleggen is een goede manier om rendement te krijgen op het geld dat je inlegt. Uiteraard zijn er aan het beleggen altijd risico’s verbonden wat betreft de te verwachten winst. Deze risico’s kun je beperken door te kiezen voor het beleggen in minder risicovolle fondsen, die vaak een wat lager rendement geven. Het is mogelijk om via een van de vele aanbieders van beleggen voor het pensioen een klein bedrag (vanaf 50 Euro per maand) in te leggen op een beleggingsrekening. Hiermee gaat het fonds voor je aan de slag en ontvang je rendement over het ingelegde geld. Wanneer je besluit om dit geld vast te zetten tot jouw pensioengerechtigde leeftijd, krijg je in box 3 belastingvoordeel. Het is niet verwonderlijk dat veel mensen tegenwoordig kiezen voor deze vorm van sparen voor het pensioen. Zelf pensioen opbouwen is op deze manier makkelijk en zeer interessant voor later.

Maak nu zelf een vergelijking tussen de aanbieders van het zelf pensioen opbouwen op deze website. Per aanbieder geven we een oprecht advies, zodat je de juiste keuze kunt maken. Vervolgens sluit je eventueel zelf bij de aanbieder een beleggingsrekening af. Zo kun je rustig uitkijken naar het moment waarop je van jouw pensioen kunt genieten.

Beleggen voor Pensioen