Zelf pensioen opbouwen

Zelf pensioen opbouwen door te beleggen

Je hoort en leest het vaak in de hedendaagse media, we moeten letten op ons pensioen, een eventueel pensioengat en doen er goed aan om pensioen op te bouwen. Zelf pensioen opbouwen kan ingewikkeld zijn. Tevens is het in deze moeilijke economische tijd vaak lastig om extra geld opzij te leggen. Daarom is het prettig om te weten dat je ook met een laag maandelijks bedrag en een goed rendement zelf extra pensioen kunt opbouwen. Op deze website vertellen we je er alles over en maken we het tevens mogelijk om zelf aanbieders van bijvoorbeeld het beleggen voor je pensioen te vergelijken.

Aanbieder Omschrijving


voor pensioenMeer info >
Trade Republic Periodiek beleggen & Sparen
Bouw vermogen door gratis periodiek te beleggen: beleg in aandelen, of ETF’s, en profiteer van groei op de lange termijn voor je pensioen. Kies uit duizenden aandelen en ETF's. Begin met beleggen in fractionele aandelen vanaf € 1. Combineer het met sparen: verdien 2% per jaar rente op je onbelegd saldo!
Open nu een rekening
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
Zet geld opzij voor uw pensioen, mét belastingvoordeel!
Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Met hun pensioenrekening wordt je inleg slim belegd in grote indexfondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je modelportefeuille en beleg je jaarruimte voor flinke belastingvoordelen. Online kan je altijd zien hoe het gaat.
Start nu, open een rekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Meer info >
Eenvoudig je geld laten beleggen door Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Pensioenbeleggen


Meer info >
DEGIRO Pensioenrekening
Zelf beleggen in aandelen en andere effecten voor een aanvulling op uw pensioen. Het kan vanaf nu, bij DEGIRO, de grootste broker van Nederland.
Open nu een rekening
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
MEXEM, zelf beleggen voor pensioen
Zelf beleggen in aandelen, opties, ETF en meer. Met MEXEM betaal je lage commissie en kan je gebruik maken van een coach die je helpt.
Vraag Gratis informatie aan. Wil je starten? Dan krijg je een Gratis Cursus Beleggen t.w.v. € 200,-!
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en veel mogelijkheden om te beleggen.
Open Nu een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Aanbieders. Beleggen kent risico’s. U kunt uw inleg verliezen.

Zelf pensioen opbouwen, hoe doe je dat?

Een van de manieren om zelf geld voor je pensioen bij elkaar te krijgen is sparen. Met een spaarrekening kun je maandelijks een bedrag inleggen en rente krijgen over jouw opgebouwde kapitaal. Vaak is de rente op de rekening wat hoger wanneer je het geld voor een bepaald aantal jaren vast zet. Toch is de rente die je ontvangt relatief laag. Het opbouwen van een redelijk bedrag aan rente op deze manier kost veel inleg en veel tijd. Zelf pensioen opbouwen kun je ook doen door middel van beleggen.

Zelf pensioen opbouwen door te beleggen

Beleggen is een goede manier om rendement te krijgen op het geld dat je inlegt. Uiteraard zijn er aan het beleggen altijd risico’s verbonden wat betreft de te verwachten winst. Deze risico’s kun je beperken door te kiezen voor het beleggen in minder risicovolle fondsen, die vaak een wat lager rendement geven. Het is mogelijk om via een van de vele aanbieders van beleggen voor het pensioen een klein bedrag (vanaf 50 Euro per maand) in te leggen op een beleggingsrekening. Hiermee gaat het fonds voor je aan de slag en ontvang je rendement over het ingelegde geld. Wanneer je besluit om dit geld vast te zetten tot jouw pensioengerechtigde leeftijd, krijg je in box 3 belastingvoordeel. Het is niet verwonderlijk dat veel mensen tegenwoordig kiezen voor deze vorm van sparen voor het pensioen. Zelf pensioen opbouwen is op deze manier makkelijk en zeer interessant voor later.

Maak nu zelf een vergelijking tussen de aanbieders van het zelf pensioen opbouwen op deze website. Per aanbieder geven we een oprecht advies, zodat je de juiste keuze kunt maken. Vervolgens sluit je eventueel zelf bij de aanbieder een beleggingsrekening af. Zo kun je rustig uitkijken naar het moment waarop je van jouw pensioen kunt genieten.

Beleggen voor Pensioen