Pensioen beleggen

Pensioen beleggen

Heb je een duidelijk beeld van het pensioen dat je kunt verwachten vanaf je 65ste of 67ste levensjaar? Je kunt gebruik maken van een handig pensioenoverzicht op het internet. Zo weet je hoe (en of) je recht op pensioen hebt opgebouwd en kun je zien welk bedrag je op de gerechtigde leeftijd per maand mag verwachten. Ook is het verstandig om (bijvoorbeeld naast de WAO en andere pensioenrechten) zelf voor een (aanvullend) pensioen te zorgen.

Aanbieder Omschrijving


voor pensioenMeer info >
Trade Republic Periodiek beleggen & Sparen
Bouw vermogen door gratis periodiek te beleggen: beleg in aandelen, of ETF’s, en profiteer van groei op de lange termijn voor je pensioen. Kies uit duizenden aandelen en ETF's. Begin met beleggen in fractionele aandelen vanaf € 1. Combineer het met sparen: verdien 2% per jaar rente op je onbelegd saldo!
Open nu een rekening
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
Zet geld opzij voor uw pensioen, mét belastingvoordeel!
Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Met hun pensioenrekening wordt je inleg slim belegd in grote indexfondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je modelportefeuille en beleg je jaarruimte voor flinke belastingvoordelen. Online kan je altijd zien hoe het gaat.
Start nu, open een rekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Meer info >
Eenvoudig je geld laten beleggen door Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Pensioenbeleggen


Meer info >
DEGIRO Pensioenrekening
Zelf beleggen in aandelen en andere effecten voor een aanvulling op uw pensioen. Het kan vanaf nu, bij DEGIRO, de grootste broker van Nederland.
Open nu een rekening
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
MEXEM, zelf beleggen voor pensioen
Zelf beleggen in aandelen, opties, ETF en meer. Met MEXEM betaal je lage commissie en kan je gebruik maken van een coach die je helpt.
Vraag Gratis informatie aan. Wil je starten? Dan krijg je een Gratis Cursus Beleggen t.w.v. € 200,-!
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en veel mogelijkheden om te beleggen.
Open Nu een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Aanbieders. Beleggen kent risico’s. U kunt uw inleg verliezen.

Het pensioen beleggen is een voorbeeld van het laten groeien van jouw geld voor later

Hoe kun je pensioen beleggen? Natuurlijk kun je sparen voor later. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld maandelijks een bedrag op je spaarrekening te zetten, waarmee je later je pensioen kunt aanvullen. Toch is het sparen vaak niet de meest rentegevende optie voor het zorgen voor een goed pensioen. De rente laat vaak te wensen over, zelfs bij spaarrekeningen waarop je een bedrag vastzet.

Het pensioen beleggen kan op meerdere manieren

Zo kun je er voor kiezen om maandelijks een (klein) bedrag in te leggen, dat vervolgens wordt belegd. Ook kun je in een keer een som geld deponeren in een beleggingsfonds. Hiermee kan worden belegd op verschillende manieren. Zo kan men kiezen voor het pensioen beleggen in risicovolle fondsen met een (hopelijk) snel rendement. Natuurlijk kan er ook op de lange termijn worden belegd in ‘veilige’ aandelen. Zelfs een combinatie van beide vormen van pensioen beleggen is mogelijk.

Pensioen beleggen met goede informatie

Op deze website bespreken we verschillende aanbieders van het pensioen beleggen en verschaffen we duidelijkheid wat betreft de mogelijkheden. Er zijn verschillende vormen van beleggen en je kunt kiezen voor een beleggingsproduct met een laag of een hoger risico (en rendement). Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld deel te nemen aan een beleggingsfonds waarbij het ingelegde geld in eerste instantie (tijdens de eerste jaren van deelname) wordt belegd in aandelen en obligaties met een hoger risico en rendement. Zo kan een grotere som geld worden opgebouwd. Daarna, naarmate de jaren vorderen, wordt er gekozen voor beleggingen in minder risicovolle en veilige aandelen.

Zo kan er maximaal gebruik worden gemaakt van het maximale opgebouwde bedrag. Pensioen beleggen biedt over het algemeen meer rendement dan het sparen op een rekening met rente. Zeker in deze tijd van economische onzekerheid is het beleggen een manier om geld optimaal te laten groeien. Doe hier je voordeel mee voor de toekomst!

Beleggen voor Pensioen