Pensioen beleggen

Pensioen beleggen

Heb je een duidelijk beeld van het pensioen dat je kunt verwachten vanaf je 65ste of 67ste levensjaar? Je kunt gebruik maken van een handig pensioenoverzicht op het internet. Zo weet je hoe (en of) je recht op pensioen hebt opgebouwd en kun je zien welk bedrag je op de gerechtigde leeftijd per maand mag verwachten. Ook is het verstandig om (bijvoorbeeld naast de WAO en andere pensioenrechten) zelf voor een (aanvullend) pensioen te zorgen.

Aanbieder Omschrijving Actie  
Pensioenbeleggen


Meer info >
Flatex Gratis Beleggen, ook voor Pensioen: Zelf beleggen in aandelen, obligaties en andere effecten voor een aanvulling op uw pensioen. Bij Flatex betaal je geen transactiekosten.
Open nu een rekening
Open een rekening en beleg voor je pensioen
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Pensioenbeleggen


Meer info >
DEGIRO Pensioenrekening: Zelf beleggen in aandelen en andere effecten voor een aanvulling op uw pensioen. Het kan vanaf nu, bij DEGIRO, de grootste broker van Nederland.
Open nu een rekening
Open een pensioenrekening en beleg voor je pensioen
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Beleggen voor Pensioen Binck

Meer info >
Beleggen voor pensioen? Dat kan al vanaf € 10,- met Binck Pensioen. Het is mogelijk om heel doelgericht te beleggen tegen de laagst mogelijke kosten. Je profiteert daarnaast ook van aantrekkelijk belastingvoordeel als het pensioen wordt uitgekeerd. Ideaal voor pensioenbeleggen zonder omkijken.
Start in 5 minuten!
Open Gratis een pensioenrekening
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
Brand New Day biedt een pensioenrekening waarbij je inleg wordt belegd in indexfondsen. Online kan je altijd zien hoe het met je pensioen gaat.
Gratis rekening openen
Gratis rekening openen
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en veel mogelijkheden om te beleggen.
Open Nu een rekening >
Start nu met beleggen!
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Meer info >
Eenvoudig je geld laten beleggen door Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang € 50,- >Open nu een rekening en ontvang € 50,- >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Meer info >
Binck is één van de meest populaire en gebruiksvriendelijke brokers van Nederland. Het is eenvoudig om zelf te beleggen Vraag het informatiepakket aan: nu met Gratis € 250,- transactietegoed! Gratis € 250,- transactietegoed
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Meer info >
Zwitserleven Beleggen
Als je kiest voor Zwitserleven Beleggen, dan kies je voor duurzame fondsen. Je kan al laten beleggen vanaf € 50. Er zijn drie profielen: Relaxed, Bewust en Avontuurlijk beleggen. Je hebt altijd inzicht in je beleggingen. Wel zo handig! Open nu gratis een rekening >
Open een rekening >


Kosten openen rekening:
€ 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Het pensioen beleggen is een voorbeeld van het laten groeien van jouw geld voor later

Hoe kun je pensioen beleggen? Natuurlijk kun je sparen voor later. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld maandelijks een bedrag op je spaarrekening te zetten, waarmee je later je pensioen kunt aanvullen. Toch is het sparen vaak niet de meest rentegevende optie voor het zorgen voor een goed pensioen. De rente laat vaak te wensen over, zelfs bij spaarrekeningen waarop je een bedrag vastzet.

Het pensioen beleggen kan op meerdere manieren

Zo kun je er voor kiezen om maandelijks een (klein) bedrag in te leggen, dat vervolgens wordt belegd. Ook kun je in een keer een som geld deponeren in een beleggingsfonds. Hiermee kan worden belegd op verschillende manieren. Zo kan men kiezen voor het pensioen beleggen in risicovolle fondsen met een (hopelijk) snel rendement. Natuurlijk kan er ook op de lange termijn worden belegd in ‘veilige’ aandelen. Zelfs een combinatie van beide vormen van pensioen beleggen is mogelijk.

Pensioen beleggen met goede informatie

Op deze website bespreken we verschillende aanbieders van het pensioen beleggen en verschaffen we duidelijkheid wat betreft de mogelijkheden. Er zijn verschillende vormen van beleggen en je kunt kiezen voor een beleggingsproduct met een laag of een hoger risico (en rendement). Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld deel te nemen aan een beleggingsfonds waarbij het ingelegde geld in eerste instantie (tijdens de eerste jaren van deelname) wordt belegd in aandelen en obligaties met een hoger risico en rendement. Zo kan een grotere som geld worden opgebouwd. Daarna, naarmate de jaren vorderen, wordt er gekozen voor beleggingen in minder risicovolle en veilige aandelen.

Zo kan er maximaal gebruik worden gemaakt van het maximale opgebouwde bedrag. Pensioen beleggen biedt over het algemeen meer rendement dan het sparen op een rekening met rente. Zeker in deze tijd van economische onzekerheid is het beleggen een manier om geld optimaal te laten groeien. Doe hier je voordeel mee voor de toekomst!

Beleggen voor Pensioen