Pensioen beleggen

Pensioen beleggen

Heb je een duidelijk beeld van het pensioen dat je kunt verwachten vanaf je 65ste of 67ste levensjaar? Je kunt gebruik maken van een handig pensioenoverzicht op het internet. Zo weet je hoe (en of) je recht op pensioen hebt opgebouwd en kun je zien welk bedrag je op de gerechtigde leeftijd per maand mag verwachten. Ook is het verstandig om (bijvoorbeeld naast de WAO en andere pensioenrechten) zelf voor een (aanvullend) pensioen te zorgen.

Aanbieder Omschrijving Actie  Meer info >
Op een slimme manier zelf vermogen voor later opbouwen?
Met FXFlat is het mogelijk om te handelen in aandelen, ETF, opties en futures via een professioneel handelsplatform. Met de uitstekende klantenservice krijg je 24 uur per dag hulp!
Start nu, open een rekening
Vermogen opbouwen voor later:
Bekijk tarieven!
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
Zet geld opzij voor uw pensioen, mét belastingvoordeel!
Brand New Day biedt een pensioenrekening waarbij je inleg slim wordt belegd in indexfondsen. Bepaal eenmalig zelf je strategie en laat specialisten het werk doen. Online kan je altijd zien hoe het gaat.
Start nu, open een rekening
Ideaal voor pensioenbeleggen:
Start nu, open een rekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Pensioenbeleggen


Meer info >
DEGIRO Pensioenrekening: Zelf beleggen in aandelen en andere effecten voor een aanvulling op uw pensioen. Het kan vanaf nu, bij DEGIRO, de grootste broker van Nederland.
Open nu een rekening
Open een pensioenrekening en beleg voor je pensioen
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Meer info >
Eenvoudig je geld laten beleggen door Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang € 65,- bonus >Open nu een rekening en ontvang € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
ABN AMRO Begeleid Beleggen: Wilt u beleggen voor uw pensioen, maar weet u niet precies waarin en hoe? De experts van ABN AMRO begeleiden je in de keuze, hoelang je wilt beleggen en het risico dat je wilt nemen. Je kiest zo een ABN AMRO Profielfonds, die de experts beheren. Je kan altijd de keuzes aanpassen of stoppen.
Open nu een rekening
Open een rekening en beleg voor je pensioen
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en veel mogelijkheden om te beleggen.
Open Nu een rekening >
Start nu met beleggen!
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Aanbieders. Beleggen kent risico’s. U kunt uw inleg verliezen.

Het pensioen beleggen is een voorbeeld van het laten groeien van jouw geld voor later

Hoe kun je pensioen beleggen? Natuurlijk kun je sparen voor later. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld maandelijks een bedrag op je spaarrekening te zetten, waarmee je later je pensioen kunt aanvullen. Toch is het sparen vaak niet de meest rentegevende optie voor het zorgen voor een goed pensioen. De rente laat vaak te wensen over, zelfs bij spaarrekeningen waarop je een bedrag vastzet.

Het pensioen beleggen kan op meerdere manieren

Zo kun je er voor kiezen om maandelijks een (klein) bedrag in te leggen, dat vervolgens wordt belegd. Ook kun je in een keer een som geld deponeren in een beleggingsfonds. Hiermee kan worden belegd op verschillende manieren. Zo kan men kiezen voor het pensioen beleggen in risicovolle fondsen met een (hopelijk) snel rendement. Natuurlijk kan er ook op de lange termijn worden belegd in ‘veilige’ aandelen. Zelfs een combinatie van beide vormen van pensioen beleggen is mogelijk.

Pensioen beleggen met goede informatie

Op deze website bespreken we verschillende aanbieders van het pensioen beleggen en verschaffen we duidelijkheid wat betreft de mogelijkheden. Er zijn verschillende vormen van beleggen en je kunt kiezen voor een beleggingsproduct met een laag of een hoger risico (en rendement). Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld deel te nemen aan een beleggingsfonds waarbij het ingelegde geld in eerste instantie (tijdens de eerste jaren van deelname) wordt belegd in aandelen en obligaties met een hoger risico en rendement. Zo kan een grotere som geld worden opgebouwd. Daarna, naarmate de jaren vorderen, wordt er gekozen voor beleggingen in minder risicovolle en veilige aandelen.

Zo kan er maximaal gebruik worden gemaakt van het maximale opgebouwde bedrag. Pensioen beleggen biedt over het algemeen meer rendement dan het sparen op een rekening met rente. Zeker in deze tijd van economische onzekerheid is het beleggen een manier om geld optimaal te laten groeien. Doe hier je voordeel mee voor de toekomst!

Beleggen voor Pensioen