7 Tips voor succesvol Pensioenbeleggen

Starten met succesvol pensioenbeleggen met deze tips

Veel mensen vragen zich af wat zij met hun spaargeld kunnen doen, waaronder succesvol pensioenbeleggen. Vaak denken zij dat beleggen erg risicovol is en zien zij dit niet als een optie om hun spaargeld te doen groeien. In dit artikel lees je hoe je kunt beleggen, zonder al te veel risico te nemen. Er zijn namelijk zeven tips waarmee je op een verantwoorde manier jouw spaargeld kunt beleggen voor een beter pensioen.

Wanneer je deze tips opvolgt, zal je merken dat succesvol pensioenbeleggen minder risicovol is dan je van tevoren hebt bedacht. Let er wel op, dat beleggen nooit zonder risico is en dat het door dit artikel wellicht makkelijker kan ogen, dan wanneer je het zelf in de praktijk brengt. Succesvol pensioenbeleggen kost tijd en vereist jouw volledige aandacht. Op Beleggenvoorpensioen.nl vergelijk je vrijblijvend verschillende aanbieders voor pensioenbeleggingen!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met de Brand New Day pensioenrekening. Met de Brand New Day pensioenrekening wordt je geld belegd in indexfondsen, lees hier meer informatie >.

Tip 1: Kies voor een duurzaam bedrijf en fonds, wanneer je denkt aan de toekomst!

Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker begrip binnen onze samenleving. Je geeft meer om de natuur, het milieu en je wilt dat jouw kinderen later zonder heftige problemen kunnen leven. Kies daarom voor duurzame bedrijven, wanneer jij jouw geld voor de toekomst gaat beleggen. Op die manier blijf je dichtbij jouw principes en draag je ook nog een steentje bij aan het verbeteren van de wereld.

Tip 2: Ga voor uithoudingsvermogen bij succesvol pensioenbeleggen

Wees je ervan bewust dat de koersen van obligaties en aandelen nooit consistent zijn. De ene keer kunnen ze harder stijgen dan dalen, maar het blijft een gok. Hoe sneller je het belegde geld nodig hebt, des te groter de kans is dat je pech of juist geluk ervaart. Wanneer je ervoor kiest om de beleggingen snel door te verkopen, heb je meer kans op verlies. Ga daarom voor succesvol pensioenbeleggen met uithoudingsvermogen en zorg ervoor dat jouw geld de tijd heeft om in waarde te stijgen. Maak geen overhaaste beslissingen door een snel veranderende koers.

Tip 3: Kies voor een balans tussen obligaties en aandelen

Zorg dat je het geld in zowel aandelen, als in obligaties belegd. In tijden van crisis is gebleken dat de obligaties het beter doen, dan de aandelen. Dus wed vooral niet op één paard!

Tip 4: Verdiep je in de markt van succesvol pensioenbeleggen

Wanneer je jouw spaargeld aan een beleggingsfonds toevertrouwd, is het belangrijk dat je in de gaten houdt waar zij jouw geld in beleggen. Je kan beter voor een rendement van een index kiezen, dan voor de kans op een 20% hoger rendement wat in de praktijk nooit behaald wordt.

Tip 5: Koop op verschillende momenten

Wanneer je elke maand een beetje spaargeld op de rekening van het beleggingsfonds stort, kan je het risico reguleren. De ene maand is de beurs positiever dan de andere maand, dus zo spreid je ook jouw risico! Dit is een goede manier om het succesvol pensioenbeleggen uit te proberen. Je bent namelijk niet in één keer al jouw spaargeld aan het inzetten.

Tip 6: Kies voor veiligheid tijdens succesvol pensioenbeleggen

Wanneer je ervoor kiest om jouw spaargeld te beleggen voor een fijn pensioen, kan je het beste door de jaren heen al wat aandelen en obligaties verkopen. Op die manier zorg je ervoor dat je er jaarlijks of zelfs maandelijks al vruchten van plukt. Als je al het geld er tot jouw pensioenleeftijd op laat staan, is de kans groot dat je op het laatste moment veel geld verliest. Er hoeft maar één crisis te komen en jouw beleggingen waren al die jaren voor niets.

Tip 7: Houd je aan jouw strategie!

Zorg er vooral voor, dat je niet gaat handelen uit hebzucht! Doe vooral geen extra risicovolle beleggingen en raak niet in paniek als de beurs daalt. Zie het als eb en vloed, de ene keer verlies je wat geld en de andere keer stroomt het geld weer binnen.

Interesse om te starten met pensioenbeleggen? Vergelijk dan onderstaande aanbieders:

Vergelijk 5 brokers voor je een keuze maakt:
Freedom24 broker vergelijken
Freedom 24 broker vergelijken
✅ Zelf aandelen, ETF en opties kopen en verkopen: toegang tot de 15 grootste beurzen in Europa, Amerika en Azië
Combineer beleggen met sparen: tot 6,4% spaarrente
✅ Geen minimale inleg: beleg al vanaf € 0,01
✅ Meer dan 400.000 beleggers vertrouwen al op Freedom24
Open nu Gratis een account >


of direct starten
Freestoxx broker vergelijken
Freestoxx broker vergelijken
✅ Zelf NYSE en NASDAQ aandelen en opties kopen
Geen ordercommissie: € 0,- commissie!
✅ Geen minimale inleg: beleg al vanaf € 0,01
Gratis real-time koersen na 1 order
Probeer het nu Gratis & Vrijblijvend met een Demo rekening >


of direct starten
Etoro broker vergelijken
Etoro broker vergelijken
✅ Zelf beleggen in aandelen
Koop Aandelen zonder commissie- of beheerkosten
✅ Minimale inleg: € 50,-
✅ Oefen gratis met $ 100.000 nepgeld
Open gratis rekening


of direct starten

Met beleggen kan je inleg minder waard worden en andere kosten kunnen van toepassing zijn. Lees meer
Scalable Capital broker vergelijken✅ Zelf eenvoudig beleggen
Beleggen zonder commissie én sparen met hoge rente!
✅ Geen minimale inleg: beleg al vanaf € 1,-
Beleggen in 7500 Aandelen, ETF en meer. Onbelegde inleg levert je 2,3% spaarrente op met PRIME+.
Ontdek de voordelen van Scalable Capital >


of direct starten
Easybroker vergelijken✅ Zelf beleggen
✅ Minimale inleg: € 0,01
Gemakkelijk beleggen met lage tarieven. Geen beheerskosten!
Start Vandaag open een rekening


of direct starten
Centraal Beheer Beleggen✅ Laten beleggen
✅ Minimale inleg: € 0,01
Open gratis rekening
Actie: ontvang € 65,- bonus


of direct starten
Mexem Beleggen✅ Zelf beleggen
✅ Minimale inleg: € 0,01
Gratis informatiepakket
Gratis Beleggingscursus t.w.v. € 200,-


of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen. De volgorde van de brokers is bepaald op basis van interesse van bezoekers.
Beleggen voor Pensioen