7 Tips voor succesvol Pensioenbeleggen

Starten met succesvol pensioenbeleggen met deze tips

Veel mensen vragen zich af wat zij met hun spaargeld kunnen doen, waaronder succesvol pensioenbeleggen. Vaak denken zij dat beleggen erg risicovol is en zien zij dit niet als een optie om hun spaargeld te doen groeien. In dit artikel lees je hoe je kunt beleggen, zonder al te veel risico te nemen. Er zijn namelijk zeven tips waarmee je op een verantwoorde manier jouw spaargeld kunt beleggen voor een beter pensioen.

Wanneer je deze tips opvolgt, zal je merken dat succesvol pensioenbeleggen minder risicovol is dan je van tevoren hebt bedacht. Let er wel op, dat beleggen nooit zonder risico is en dat het door dit artikel wellicht makkelijker kan ogen, dan wanneer je het zelf in de praktijk brengt. Succesvol pensioenbeleggen kost tijd en vereist jouw volledige aandacht. Op Beleggenvoorpensioen.nl vergelijk je vrijblijvend verschillende aanbieders voor pensioenbeleggingen!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met de Brand New Day pensioenrekening. Met de Brand New Day pensioenrekening wordt je geld belegd in indexfondsen, lees hier meer informatie >.

Tip 1: Kies voor een duurzaam bedrijf en fonds, wanneer je denkt aan de toekomst!

Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker begrip binnen onze samenleving. Je geeft meer om de natuur, het milieu en je wilt dat jouw kinderen later zonder heftige problemen kunnen leven. Kies daarom voor duurzame bedrijven, wanneer jij jouw geld voor de toekomst gaat beleggen. Op die manier blijf je dichtbij jouw principes en draag je ook nog een steentje bij aan het verbeteren van de wereld.

Tip 2: Ga voor uithoudingsvermogen bij succesvol pensioenbeleggen

Wees je ervan bewust dat de koersen van obligaties en aandelen nooit consistent zijn. De ene keer kunnen ze harder stijgen dan dalen, maar het blijft een gok. Hoe sneller je het belegde geld nodig hebt, des te groter de kans is dat je pech of juist geluk ervaart. Wanneer je ervoor kiest om de beleggingen snel door te verkopen, heb je meer kans op verlies. Ga daarom voor succesvol pensioenbeleggen met uithoudingsvermogen en zorg ervoor dat jouw geld de tijd heeft om in waarde te stijgen. Maak geen overhaaste beslissingen door een snel veranderende koers.

Tip 3: Kies voor een balans tussen obligaties en aandelen

Zorg dat je het geld in zowel aandelen, als in obligaties belegd. In tijden van crisis is gebleken dat de obligaties het beter doen, dan de aandelen. Dus wed vooral niet op één paard!

Tip 4: Verdiep je in de markt van succesvol pensioenbeleggen

Wanneer je jouw spaargeld aan een beleggingsfonds toevertrouwd, is het belangrijk dat je in de gaten houdt waar zij jouw geld in beleggen. Je kan beter voor een rendement van een index kiezen, dan voor de kans op een 20% hoger rendement wat in de praktijk nooit behaald wordt.

Tip 5: Koop op verschillende momenten

Wanneer je elke maand een beetje spaargeld op de rekening van het beleggingsfonds stort, kan je het risico reguleren. De ene maand is de beurs positiever dan de andere maand, dus zo spreid je ook jouw risico! Dit is een goede manier om het succesvol pensioenbeleggen uit te proberen. Je bent namelijk niet in één keer al jouw spaargeld aan het inzetten.

Tip 6: Kies voor veiligheid tijdens succesvol pensioenbeleggen

Wanneer je ervoor kiest om jouw spaargeld te beleggen voor een fijn pensioen, kan je het beste door de jaren heen al wat aandelen en obligaties verkopen. Op die manier zorg je ervoor dat je er jaarlijks of zelfs maandelijks al vruchten van plukt. Als je al het geld er tot jouw pensioenleeftijd op laat staan, is de kans groot dat je op het laatste moment veel geld verliest. Er hoeft maar één crisis te komen en jouw beleggingen waren al die jaren voor niets.

Tip 7: Houd je aan jouw strategie!

Zorg er vooral voor, dat je niet gaat handelen uit hebzucht! Doe vooral geen extra risicovolle beleggingen en raak niet in paniek als de beurs daalt. Zie het als eb en vloed, de ene keer verlies je wat geld en de andere keer stroomt het geld weer binnen.

Interesse om te starten met pensioenbeleggen? Vergelijk dan onderstaande aanbieders:

Aanbieder Omschrijving Actie  Meer info >
Op een slimme manier zelf vermogen voor later opbouwen?
Met FXFlat is het mogelijk om te handelen in aandelen, ETF, opties en futures via een professioneel handelsplatform. Met de uitstekende klantenservice krijg je 24 uur per dag hulp!
Start nu, open een rekening
Vermogen opbouwen voor later:
Bekijk tarieven!
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
Zet geld opzij voor uw pensioen, mét belastingvoordeel!
Brand New Day biedt een pensioenrekening waarbij je inleg slim wordt belegd in indexfondsen. Bepaal eenmalig zelf je strategie en laat specialisten het werk doen. Online kan je altijd zien hoe het gaat.
Start nu, open een rekening
Ideaal voor pensioenbeleggen:
Start nu, open een rekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Pensioenbeleggen


Meer info >
DEGIRO Pensioenrekening: Zelf beleggen in aandelen en andere effecten voor een aanvulling op uw pensioen. Het kan vanaf nu, bij DEGIRO, de grootste broker van Nederland.
Open nu een rekening
Open een pensioenrekening en beleg voor je pensioen
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Beleggen voor Pensioen Binck

Meer info >
Beleggen voor pensioen? Dat kan al vanaf € 5000,- met Binck Comfort. Het is mogelijk te richten op vermogensgroei én risicobeperking. Geschikt voor pensioenbeleggen zonder omkijken.
Start in 5 minuten!
Open een rekening + Nu tot € 400,- startgeld cadeau
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Meer info >
Eenvoudig je geld laten beleggen door Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang € 65,- bonus >Open nu een rekening en ontvang € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
ABN AMRO Begeleid Beleggen: Wilt u beleggen voor uw pensioen, maar weet u niet precies waarin en hoe? De experts van ABN AMRO begeleiden je in de keuze, hoelang je wilt beleggen en het risico dat je wilt nemen. Je kiest zo een ABN AMRO Profielfonds, die de experts beheren. Je kan altijd de keuzes aanpassen of stoppen.
Open nu een rekening
Open een rekening en beleg voor je pensioen
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
Met Robo Advisor van Openbank kan je de automatische vermogensbeheerder aan het werk zetten met verschillende strategieën. Met advies van BlackRock en selectie van actieve fondsbeheerders door Santander Asset Management. Al vanaf een startbedrag van 500,-. Zonder initiële kosten en aflossingskorting.
Open nu een rekening
Open nu een rekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Meer info >
Binck is één van de meest populaire en gebruiksvriendelijke brokers van Nederland. Het is eenvoudig om zelf te beleggen Vraag het informatiepakket aan: nu met Gratis € 200,- transactietegoed! Gratis € 200,- transactietegoed
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en veel mogelijkheden om te beleggen.
Open Nu een rekening >
Start nu met beleggen!
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Aanbieders. Beleggen kent risico’s. U kunt uw inleg verliezen.
Beleggen voor Pensioen