Pensioen beleggen in crisis tijden

Pensioen beleggen in crisistijden

Wat is wijsheid: wel of niet starten met het beleggen van je pensioen in tijden van crisis? Het lijkt op het eerste oog geen slimme zet, maar toch hoeft beleggen in crisistijden geen voorbode te zijn voor ongeluk. Rode cijfers kunnen beangstigend zijn en je weerhouden van het starten met beleggen. Maar juist in tijden van chaos en onzekerheid, kan het lonen de lange termijn voor ogen te houden en verder te kijken dan de rode cijfers.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met de Brand New Day pensioenrekening. Met de Brand New Day pensioenrekening wordt je geld belegd in indexfondsen, lees hier meer informatie >.

De markt was, is en blijft onvoorspelbaar

Het dalen en stijgen van de koersen is heel normaal en bovendien onvermijdelijk. Door de jaren heen zijn we als maatschappij meerdere malen geconfronteerd geweest met een fikse daling van de koers. Welbekende koersdalingen zijn: de beurskrach van 1987, het barsten van de internetbubbel in 2000 en de financiële crisis in 2008. Maar ook de onrust rondom de Brexit en de handelsoorlog tussen Amerika en China in 2018 zijn van grote invloed geweest op de markt.

De beurs herstelt zichzelf

De markt is niet te voorspellen en dat wereldwijde spanningen invloed hebben op de beurs is niets nieuws onder de zon. Wat wel (bijna) zeker is, is dat gemiddeld eens in de 10 jaar de beurs een harde klap krijgt, waardoor de koersen in een zeer korte tijd enorm dalen. In het verleden zijn al deze dalingen opgevolgd door stijgingen. De historie leert ons dat de beurs zichzelf keer op keer herstelt en dat tot op heden aandelen op de langere termijn een positief rendement hebben opgeleverd.

Lange termijn visie

Juist in zware tijden van dalende koersen, kan een gezonde dosis determinisme in je voordeel werken. Zo haalden enkele beleggers, die door de zure appel heen beten in 2018, in 2019 een heel hoog rendement. Hadden zij in onzekere tijden uit angst gehandeld en hun aandelen verkocht en later weer, tegen een hogere koers, de beurs zijn ingestapt, dan hadden zij nu veel verlies geleden. Ben je van plan te beginnen met beleggen, dan is het dus noodzakelijk dat je de lange termijn voor ogen houdt. Want, uiteindelijk kan een crisis zelfs een positief effect hebben op je aandelen.

Start nu met pensioen beleggen

Besluit je nu pensioen te beleggen? Dit kun je op verschillende manieren doen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen maandelijks een (klein) bedrag in te leggen, maar ook kun je direct in één keer een (groter) bedrag deponeren in een beleggingsfonds. Bovendien kun je kiezen op welke manier je wilt beleggen. Zo kun je pensioen beleggen in een risicovol fonds, waarbij een snel rendement kan volgen, of je kunt met een langetermijnvisie investeren in veilige aandelen. Op de website vind je informatie over de verschillende aanbieders en mogelijkheden voor het beleggen van je pensioen. Laat je niet weerhouden door de huidige crisis en begin vandaag nog met pensioen beleggen!

Aanbieder Omschrijving Actie  Meer info >
Op een slimme manier zelf vermogen voor later opbouwen?
Met FXFlat is het mogelijk om te handelen in aandelen, ETF, opties en futures via een professioneel handelsplatform. Met de uitstekende klantenservice krijg je 24 uur per dag hulp!
Start nu, open een rekening
Vermogen opbouwen voor later:
Bekijk tarieven!
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
Zet geld opzij voor uw pensioen, mét belastingvoordeel!
Brand New Day biedt een pensioenrekening waarbij je inleg slim wordt belegd in indexfondsen. Bepaal eenmalig zelf je strategie en laat specialisten het werk doen. Online kan je altijd zien hoe het gaat.
Start nu, open een rekening
Ideaal voor pensioenbeleggen:
Start nu, open een rekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Pensioenbeleggen


Meer info >
DEGIRO Pensioenrekening: Zelf beleggen in aandelen en andere effecten voor een aanvulling op uw pensioen. Het kan vanaf nu, bij DEGIRO, de grootste broker van Nederland.
Open nu een rekening
Open een pensioenrekening en beleg voor je pensioen
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Beleggen voor Pensioen Binck

Meer info >
Beleggen voor pensioen? Dat kan al vanaf € 5000,- met Binck Comfort. Het is mogelijk te richten op vermogensgroei én risicobeperking. Geschikt voor pensioenbeleggen zonder omkijken.
Start in 5 minuten!
Open een rekening + Nu tot € 400,- startgeld cadeau
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Meer info >
Eenvoudig je geld laten beleggen door Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang € 65,- bonus >Open nu een rekening en ontvang € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
ABN AMRO Begeleid Beleggen: Wilt u beleggen voor uw pensioen, maar weet u niet precies waarin en hoe? De experts van ABN AMRO begeleiden je in de keuze, hoelang je wilt beleggen en het risico dat je wilt nemen. Je kiest zo een ABN AMRO Profielfonds, die de experts beheren. Je kan altijd de keuzes aanpassen of stoppen.
Open nu een rekening
Open een rekening en beleg voor je pensioen
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
Met Robo Advisor van Openbank kan je de automatische vermogensbeheerder aan het werk zetten met verschillende strategieën. Met advies van BlackRock en selectie van actieve fondsbeheerders door Santander Asset Management. Al vanaf een startbedrag van 500,-. Zonder initiële kosten en aflossingskorting.
Open nu een rekening
Open nu een rekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Meer info >
Binck is één van de meest populaire en gebruiksvriendelijke brokers van Nederland. Het is eenvoudig om zelf te beleggen Vraag het informatiepakket aan: nu met Gratis € 200,- transactietegoed! Gratis € 200,- transactietegoed
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en veel mogelijkheden om te beleggen.
Open Nu een rekening >
Start nu met beleggen!
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Aanbieders. Beleggen kent risico’s. U kunt uw inleg verliezen.
Beleggen voor Pensioen