Beleggen pensioen eigen beheer

Beleggen pensioen eigen beheer: regel het zelf

We zien het veel in de Nederlandse media, velen van ons kampen op latere leeftijd met een tekort aan pensioen. Na vele jaren van werken is het prettig om vooruit te kunnen kijken naar een periode waarin je het rustiger aan kunt doen. Misschien wil je reizen, je hobbies uitvoeren of andere dingen doen. Uiteraard moet je de vaste lasten ook kunnen blijven betalen. Om op een rustige manier uit te kunnen kijken naar de toekomst is het voor velen van ons noodzakelijk om ons pensioen onder de loep te nemen. Bekijk je pensioen overzicht op het internet om een goed beeld te krijgen van jouw tot nu toe opgebouwde pensioen. Heb je dat niet, of is er te weinig?

Dan is het beleggen pensioen eigen beheer een goede mogelijkheid om eenvoudig een som geld op te bouwen voor later.

Mogelijkheden om te beleggen voor je pensioen:

Aanbieder Omschrijving Actie  
Beleggen voor Pensioen Binck


Beleggen voor Pensioen BinckMeer info >
Beleggen voor pensioen? Dat kan al vanaf € 10,- met Binck Pensioen. Het is mogelijk om heel doelgericht te beleggen tegen de laagst mogelijke kosten. Je profiteert daarnaast ook van aantrekkelijk belastingvoordeel als het pensioen wordt uitgekeerd. Ideaal voor pensioenbeleggen zonder omkijken.
Start in 5 minuten!
Open Gratis een rekening
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
Brand New Day biedt een pensioenrekening waarbij je inleg wordt belegd in indexfondsen. Online kan je altijd zien hoe het met je pensioen gaat.
Gratis rekening openen
Gratis rekening openen
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Meer info >
Zwitserleven Beleggen
Als je kiest voor Zwitserleven Beleggen, dan kies je voor duurzame fondsen. Je kan al laten beleggen vanaf € 50. Er zijn drie profielen: Relaxed, Bewust en Avontuurlijk beleggen. Je hebt altijd inzicht in je beleggingen. Wel zo handig! Open nu gratis een rekening >
Open een rekening >


Kosten openen rekening:
€ 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
DEGIRO Pensioenrekening: Zelf beleggen in aandelen en andere effecten voor een aanvulling op uw pensioen. Het kan vanaf nu, bij DEGIRO, de grootste broker van Nederland.
Tegen ongekend lage tarieven en fiscaal aantrekkelijk
Open een pensioenrekening en beleg met ongekend lage kosten
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en veel mogelijkheden om te beleggen.
Tijdelijk gratis € 1000,- transactietegoed!
Tijdelijk gratis € 1000,- transactietegoed!
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Meer info >
Eenvoudig je geld laten beleggen door Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening >Open nu een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Meer info >
Binck is één van de meest populaire en gebruiksvriendelijke brokers van Nederland. Het is eenvoudig om zelf te beleggen Vraag het informatiepakket aan: nu met Gratis € 250,- transactietegoed! Gratis € 250,- transactietegoed
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Hoe kun je beleggen pensioen eigen beheer?

Het beleggen voor je pensioen in eigen beheer is tegenwoordig redelijk eenvoudig . Zo is het mogelijk om een rekening te openen, waar je maandelijks een bedrag (vanaf 50 Euro per maand in de meeste gevallen) op stort. Je kiest voor een bepaalde manier van beleggen.

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor gemixte fondsen, high-risk fondsen met een hoger rendement, of voor het beleggen in de meest gekozen populaire fondsen. Uiteraard zijn er geen garanties en is er sprake van een bepaaald risico bij het beleggen. Toch kunnen de risico’s worden beperk door middel van de beleggingskeuze die je maakt. Vervolgens gaat men met jouw geld aan het werk en wordt er belegd. Zo bouw je rendement op.

Met gemak beleggen pensioen eigen beheer

Het voordeel van beleggen pensioen eigen beheer is het feit dat je inzicht hebt in jouw beleggingen. Je weet wat er voor je gedaan wordt en welk dividend eventueel wordt uitgekeerd. Ook kun je er voor kiezen om jouw beleggingen pas vrij te laten komen op het moment dat jij de pensioengerechtigde leeftijd hebt bereikt. Zo geniet je belastingvoordeel in box 3. Laat jij jouw geld toch eerder vrijkomen? Dan vervalt dit voordeel uiteraard. In het algemeen geldt dat het rendement bij beleggen hoger is dan de rente die je ontvangt op een spaarrekening. Zo kun je relatief snel een goed kapitaal opbouwen voor later en je hebt geen omkijken naar het beleggen op zich.

Bekijk nu ons overzicht van aanbieders van beleggen pensioen eigen beheer. Zo kun je met goede informatie een juiste keuze maken.

Beleggen pensioen eigen beheer
3.4 (68%) 25 votes
Beleggen voor Pensioen