Pensioenopbouw

Pensioenopbouw

Hoe zit het met jouw pensioenopbouw? Ben je op de hoogte van de opbouw van jouw saldo voor een goed pensioen wanneer je de pensioengerechtigde leeftijd bereikt? En op welke leeftijd mag je eigenlijk met pensioen? Het kan tegenwoordig behoorlijk lastig zijn om de juiste antwoorden te vinden op deze vragen. Wanneer je na 1956 bent geboren is het zeker zinvol om jaarlijks te controleren wanneer jij met pensioen mag gaan qua leeftijd.

De overheid heeft namelijk bepaald dat deze leeftijd wordt bepaald aan de hand van de gemiddelde leeftijd van de Nederlandse bevolking. Dus wordt de leeftijd waarop je mag gaan genieten van jouw pensioenopbouw eigenlijk continu bijgesteld. Het kan dus zijn dat je met pensioen mag wanneer je 67 en drie maanden oud bent. Maar sommige mensen mogen pas gaan genieten van hun pensioen wanneer ze 69 of ouder zijn.

Aanbieder Omschrijving Actie  
Beleggen voor Pensioen Binck


Beleggen voor Pensioen BinckMeer info >
Beleggen voor pensioen? Dat kan al vanaf € 10,- met Binck Pensioen. Het is mogelijk om heel doelgericht te beleggen tegen de laagst mogelijke kosten. Je profiteert daarnaast ook van aantrekkelijk belastingvoordeel als het pensioen wordt uitgekeerd. Ideaal voor pensioenbeleggen zonder omkijken.
Start in 5 minuten!
Open Gratis een rekening
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
Brand New Day biedt een pensioenrekening waarbij je inleg wordt belegd in indexfondsen. Online kan je altijd zien hoe het met je pensioen gaat.
Gratis rekening openen
Gratis rekening openen
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Meer info >
Zwitserleven Beleggen
Als je kiest voor Zwitserleven Beleggen, dan kies je voor duurzame fondsen. Je kan al laten beleggen vanaf € 50. Er zijn drie profielen: Relaxed, Bewust en Avontuurlijk beleggen. Je hebt altijd inzicht in je beleggingen. Wel zo handig! Open nu gratis een rekening >
Open een rekening >


Kosten openen rekening:
€ 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
DEGIRO Pensioenrekening: Zelf beleggen in aandelen en andere effecten voor een aanvulling op uw pensioen. Het kan vanaf nu, bij DEGIRO, de grootste broker van Nederland.
Tegen ongekend lage tarieven en fiscaal aantrekkelijk
Open een pensioenrekening en beleg met ongekend lage kosten
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en veel mogelijkheden om te beleggen.
Tijdelijk gratis € 1000,- transactietegoed!
Tijdelijk gratis € 1000,- transactietegoed!
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Meer info >
Eenvoudig je geld laten beleggen door Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening >Open nu een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Meer info >
Binck is één van de meest populaire en gebruiksvriendelijke brokers van Nederland. Het is eenvoudig om zelf te beleggen Vraag het informatiepakket aan: nu met Gratis € 250,- transactietegoed! Gratis € 250,- transactietegoed
Lees meer, klik hier!

of direct starten

De actuele status van jouw pensioenopbouw bekijken

Wanneer heb je voor het laatst jouw pensioenoverzicht bekeken wat betreft je pensioenopbouw op Mijn Pensioen? Het is handig om hier ieder jaar even een blik op te werpen. De meesten van ons hebben tijdens hun werkende jaren meerdere werkgevers. Ook kan het zijn dat je door ziekte, werken in het buitenland of door werkzaam te zijn (geweest) als ZZP’er een hiaat in jouw pensioenopbouw hebt. Dat is voor 1 op de 3 Nederlanders overigens het geval. Wil je iets doen om te voorkomen dat je alleen van jouw pensioenopbouw moet leven later? Dan kun je bijvoorbeeld starten met het beleggen voor je pensioen.

Wat kun je verbeteren aan jouw pensioenopbouw?

Je mag pas gebruik maken van de AOW wanneer je de juiste leeftijd voor jouw recht op pensioen hebt bereikt. Wil je toch eerder stoppen met werken, of gedeeltelijk eerder met pensioen gaan, dan is het zaak om nu de juiste voorbereidingen te treffen. Zo kun je financieel gezond leven na het stoppen met werken. Is jouw pensioenopbouw niet voldoende om riant van te leven? Ook dan is het zaak om nu alvast te starten met het beleggen of sparen voor je pensioen.

Sparen of beleggen voor pensioenopbouw?

De huidige spaarrentes bij de banken leveren nauwelijks winst op wat betreft jouw pensioenopbouw. Kies voor het laten beleggen van jouw geld. Dan heb je meer kans op een goed rendement en een gezonde pensioenopbouw. Vergelijk aanbieders van het beleggen voor pensioen zoals Binck en leg maandelijks een (klein) bedrag opzij. Zo werk je aan je pensioenopbouw en ga je de toekomst zonnig tegemoet.

Pensioenopbouw
4.6 (91.11%) 18 votes
Beleggen voor Pensioen