Berekening pensioen

Berekening pensioen

Ben jij tevreden met de berekening pensioen die je kunt inzien op mijnpensioenoverzicht.nl? Op deze website zie je een overzicht van de werkgevers die je hebt gehad en kun je bekijken hoe je er voor staat wat betreft het pensioen dat je door de jaren heen hebt opgebouwd. Maar liefst een derde van de inwoners van Nederland met een recht op een pensioen heeft te maken met een tekort aan inkomsten wanneer men met pensioen mag gaan. De berekening pensioen is dus de basis van het ontdekken hoe jij er later voor staat op financieel gebied.

Eerder stoppen met werken na de berekening pensioen?

Eerder stoppen met werken is een keuze die je zelf kunt maken. Maar wanneer je besluit eerder te stoppen zul je moeten leven van eigen geld. Jouw AOW ontvang je immers pas bij het bereiken van de leeftijd waarop jij met pensioen mag gaan. Controleer deze leeftijd overigens ieder jaar opnieuw. De berekening pensioen in de gaten houden is een goede basis om te kunnen bekijken of jij later van voldoende geld kunt leven.

Aanbieder Omschrijving Actie  Meer info >
Op een slimme manier zelf vermogen voor later opbouwen?
Met FXFlat is het mogelijk om te handelen in aandelen, ETF, opties en futures via een professioneel handelsplatform. Met de uitstekende klantenservice krijg je 24 uur per dag hulp!
Start nu, open een rekening
Vermogen opbouwen voor later:
Bekijk tarieven!
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
Zet geld opzij voor uw pensioen, mét belastingvoordeel!
Brand New Day biedt een pensioenrekening waarbij je inleg slim wordt belegd in indexfondsen. Bepaal eenmalig zelf je strategie en laat specialisten het werk doen. Online kan je altijd zien hoe het gaat.
Start nu, open een rekening
Ideaal voor pensioenbeleggen:
Start nu, open een rekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Pensioenbeleggen


Meer info >
DEGIRO Pensioenrekening: Zelf beleggen in aandelen en andere effecten voor een aanvulling op uw pensioen. Het kan vanaf nu, bij DEGIRO, de grootste broker van Nederland.
Open nu een rekening
Open een pensioenrekening en beleg voor je pensioen
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Beleggen voor Pensioen Binck

Meer info >
Beleggen voor pensioen? Dat kan al vanaf € 5000,- met Binck Comfort. Het is mogelijk te richten op vermogensgroei én risicobeperking. Geschikt voor pensioenbeleggen zonder omkijken.
Start in 5 minuten!
Open een rekening + Nu tot € 400,- startgeld cadeau
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Meer info >
Eenvoudig je geld laten beleggen door Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang € 65,- bonus >Open nu een rekening en ontvang € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
ABN AMRO Begeleid Beleggen: Wilt u beleggen voor uw pensioen, maar weet u niet precies waarin en hoe? De experts van ABN AMRO begeleiden je in de keuze, hoelang je wilt beleggen en het risico dat je wilt nemen. Je kiest zo een ABN AMRO Profielfonds, die de experts beheren. Je kan altijd de keuzes aanpassen of stoppen.
Open nu een rekening
Open een rekening en beleg voor je pensioen
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
Met Robo Advisor van Openbank kan je de automatische vermogensbeheerder aan het werk zetten met verschillende strategieën. Met advies van BlackRock en selectie van actieve fondsbeheerders door Santander Asset Management. Al vanaf een startbedrag van 500,-. Zonder initiële kosten en aflossingskorting.
Open nu een rekening
Open nu een rekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Meer info >
Binck is één van de meest populaire en gebruiksvriendelijke brokers van Nederland. Het is eenvoudig om zelf te beleggen Vraag het informatiepakket aan: nu met Gratis € 200,- transactietegoed! Gratis € 200,- transactietegoed
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en veel mogelijkheden om te beleggen.
Open Nu een rekening >
Start nu met beleggen!
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Aanbieders. Beleggen kent risico’s. U kunt uw inleg verliezen.

De berekening pensioen en de pensioengerechtigde leeftijd

Wat is de leeftijd waarop jij met pensioen mag gaan? De overheid heeft bepaald dat de leeftijd waarop jij AOW zult gaan ontvangen (bijvoorbeeld 67 jaar en 3 maanden) jaarlijks bijgesteld kan worden door de overheid. Dit wordt gedaan op basis van de gemiddelde levensverwachting van de inwoners van ons land. Bekijk dus ieder jaar weer de leeftijd waarop jij naar verwachting mag rekenen op jouw pensioen. Baseer hierop jouw berekening pensioen.

Beleggen voor extra pensioen na de berekening pensioen

Het is nu de tijd om te starten met het zorgen voor een aanvulling op het pensioen dat je via de AOW zult gaan ontvangen (gecombineerd met het pensioen dat je hebt opgebouwd bij werkgevers. Na het bekijken van de berekening pensioen kun je starten met het beleggen voor je pensioen om een extra som aan geld bij elkaar te sparen waarmee je als het ware extra pensioen kunt kopen. Zo ben je niet alleen afhankelijk van jouw berekening pensioen en kun je zorgen voor een appeltje voor de dorst.

Vergelijk nu de aanbieders van het pensioenbeleggen (zoals bijvoorbeeld Binck Bank). Je kunt met een klein maandelijks bedrag al zorgen voor een beter pensioen voor jezelf. Zo hangt jouw toekomst op financieel gebied niet alleen af van de berekening pensioen en leef je comfortabel na het vele werken.

Beleggen voor Pensioen