Wanneer pensioen?

Wanneer pensioen?

Wanneer kun je met pensioen? Heb je hier een duidelijk beeld van, of check je, zoals zoveel Nederlanders dat heel slim doen, minimaal jaarlijks de status van jouw toekomstige pensioenleeftijd op de website van de Sociale Verzekeringsbank? Hoewel veel mensen weten dat ze pas op de leeftijd van tenminste 67 jaar (en in de meeste gevallen drie maanden daarna) kunnen genieten van hun pensioen, kan het in jouw geval zomaar zo zijn dat je bijvoorbeeld pas op je 69ste met pensioen gaat. De overheid heeft besloten de pensioengerechtigde leeftijd te koppelen aan de gemiddelde levensverwachting. Wanneer pensioen genieten? Check dus jaarlijks de gegevens voor een duidelijk antwoord.

Aanbieder Omschrijving Actie  Meer info >
Op een slimme manier zelf vermogen voor later opbouwen?
Met FXFlat is het mogelijk om te handelen in aandelen, ETF, opties en futures via een professioneel handelsplatform. Met de uitstekende klantenservice krijg je 24 uur per dag hulp!
Start nu, open een rekening
Vermogen opbouwen voor later:
Bekijk tarieven!
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
Zet geld opzij voor uw pensioen, mét belastingvoordeel!
Brand New Day biedt een pensioenrekening waarbij je inleg slim wordt belegd in indexfondsen. Bepaal eenmalig zelf je strategie en laat specialisten het werk doen. Online kan je altijd zien hoe het gaat.
Start nu, open een rekening
Ideaal voor pensioenbeleggen:
Start nu, open een rekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Pensioenbeleggen


Meer info >
DEGIRO Pensioenrekening: Zelf beleggen in aandelen en andere effecten voor een aanvulling op uw pensioen. Het kan vanaf nu, bij DEGIRO, de grootste broker van Nederland.
Open nu een rekening
Open een pensioenrekening en beleg voor je pensioen
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Meer info >
Eenvoudig je geld laten beleggen door Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang € 65,- bonus >Open nu een rekening en ontvang € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
ABN AMRO Begeleid Beleggen: Wilt u beleggen voor uw pensioen, maar weet u niet precies waarin en hoe? De experts van ABN AMRO begeleiden je in de keuze, hoelang je wilt beleggen en het risico dat je wilt nemen. Je kiest zo een ABN AMRO Profielfonds, die de experts beheren. Je kan altijd de keuzes aanpassen of stoppen.
Open nu een rekening
Open een rekening en beleg voor je pensioen
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en veel mogelijkheden om te beleggen.
Open Nu een rekening >
Start nu met beleggen!
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Aanbieders. Beleggen kent risico’s. U kunt uw inleg verliezen.

Wanneer pensioen opbouwen?

Wanneer doe je aan pensioen opbouwen? Tijdens de jaren waarin je werkt bouw je pensioen op via de werkgever. Toch hebben velen van ons (maar liefst 1 op de drie Nederlanders) te maken met een hiaat in het pensioen. De redenen hiervoor zijn per persoon verschillend. Heb je tijdelijk in het buitenland gewerkt? Ben je langdurig ziek geweest of ben je tijdelijk gestopt met werken? Ben je werkzaam als ZZP’er of heb je een eigen zaak en geen voorzieningen kunnen treffen voor de opbouw van jouw pensioen? Dan heb je waarschijnlijk een tekort. Controleer jouw pensioenoverzicht en zorg dat je een duidelijk beeld het van het tot nu toe opgebouwde pensioen voor later. Wanneer pensioen genieten? Jij kunt voorzieningen treffen om bijvoorbeeld eerder te kunnen stoppen met werken of om te zorgen voor een groter bedrag aan pensioen.

Wanneer pensioen beleggen of sparen voor later?

Verwacht je later over te weinig pensioen te beschikken om er goed van te kunnen leven? Dan kun je het best zo snel mogelijk starten met het opbouwen van een extra bedrag ter aanvulling van jouw pensioen. Start bijvoorbeeld met het beleggen of sparen (of een combinatie hiervan) voor je pensioen. Wanneer pensioen opbouwen? Zo snel mogelijk! Op dit moment heb je recht op belastingvoordeel bij het beleggen voor je pensioen.

Wanneer pensioen vergroten moeilijk lijkt

Start met pensioen beleggen. Het werkt simpel en je kunt ongemerkt sparen voor een mogelijk goed rendement. Jouw geld op een beleggingsrekening wordt voor je belegd door experts en je hebt dus zelf geen kennis nodig van het beleggen om hier je voordeel mee te kunnen doen. Wanneer pensioen vergroten je interessant lijkt kun je starten met het maandelijks inleggen van een goed te missen bedrag op een rekening bij een aanbieder als Binck.

Beleggen voor Pensioen