Wanneer pensioen?

Wanneer pensioen?

Wanneer kun je met pensioen? Heb je hier een duidelijk beeld van, of check je, zoals zoveel Nederlanders dat heel slim doen, minimaal jaarlijks de status van jouw toekomstige pensioenleeftijd op de website van de Sociale Verzekeringsbank? Hoewel veel mensen weten dat ze pas op de leeftijd van tenminste 67 jaar (en in de meeste gevallen drie maanden daarna) kunnen genieten van hun pensioen, kan het in jouw geval zomaar zo zijn dat je bijvoorbeeld pas op je 69ste met pensioen gaat. De overheid heeft besloten de pensioengerechtigde leeftijd te koppelen aan de gemiddelde levensverwachting. Wanneer pensioen genieten? Check dus jaarlijks de gegevens voor een duidelijk antwoord.

Aanbieder Omschrijving


voor pensioenMeer info >
Trade Republic Periodiek beleggen & Sparen
Bouw vermogen door gratis periodiek te beleggen: beleg in aandelen, of ETF’s, en profiteer van groei op de lange termijn voor je pensioen. Kies uit duizenden aandelen en ETF's. Begin met beleggen in fractionele aandelen vanaf € 1. Combineer het met sparen: verdien 2% per jaar rente op je onbelegd saldo!
Open nu een rekening
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
Zet geld opzij voor uw pensioen, mét belastingvoordeel!
Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Met hun pensioenrekening wordt je inleg slim belegd in grote indexfondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je modelportefeuille en beleg je jaarruimte voor flinke belastingvoordelen. Online kan je altijd zien hoe het gaat.
Start nu, open een rekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Meer info >
Eenvoudig je geld laten beleggen door Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Pensioenbeleggen


Meer info >
DEGIRO Pensioenrekening
Zelf beleggen in aandelen en andere effecten voor een aanvulling op uw pensioen. Het kan vanaf nu, bij DEGIRO, de grootste broker van Nederland.
Open nu een rekening
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
MEXEM, zelf beleggen voor pensioen
Zelf beleggen in aandelen, opties, ETF en meer. Met MEXEM betaal je lage commissie en kan je gebruik maken van een coach die je helpt.
Vraag Gratis informatie aan. Wil je starten? Dan krijg je een Gratis Cursus Beleggen t.w.v. € 200,-!
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en veel mogelijkheden om te beleggen.
Open Nu een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Aanbieders. Beleggen kent risico’s. U kunt uw inleg verliezen.

Wanneer pensioen opbouwen?

Wanneer doe je aan pensioen opbouwen? Tijdens de jaren waarin je werkt bouw je pensioen op via de werkgever. Toch hebben velen van ons (maar liefst 1 op de drie Nederlanders) te maken met een hiaat in het pensioen. De redenen hiervoor zijn per persoon verschillend. Heb je tijdelijk in het buitenland gewerkt? Ben je langdurig ziek geweest of ben je tijdelijk gestopt met werken? Ben je werkzaam als ZZP’er of heb je een eigen zaak en geen voorzieningen kunnen treffen voor de opbouw van jouw pensioen? Dan heb je waarschijnlijk een tekort. Controleer jouw pensioenoverzicht en zorg dat je een duidelijk beeld het van het tot nu toe opgebouwde pensioen voor later. Wanneer pensioen genieten? Jij kunt voorzieningen treffen om bijvoorbeeld eerder te kunnen stoppen met werken of om te zorgen voor een groter bedrag aan pensioen.

Wanneer pensioen beleggen of sparen voor later?

Verwacht je later over te weinig pensioen te beschikken om er goed van te kunnen leven? Dan kun je het best zo snel mogelijk starten met het opbouwen van een extra bedrag ter aanvulling van jouw pensioen. Start bijvoorbeeld met het beleggen of sparen (of een combinatie hiervan) voor je pensioen. Wanneer pensioen opbouwen? Zo snel mogelijk! Op dit moment heb je recht op belastingvoordeel bij het beleggen voor je pensioen.

Wanneer pensioen vergroten moeilijk lijkt

Start met pensioen beleggen. Het werkt simpel en je kunt ongemerkt sparen voor een mogelijk goed rendement. Jouw geld op een beleggingsrekening wordt voor je belegd door experts en je hebt dus zelf geen kennis nodig van het beleggen om hier je voordeel mee te kunnen doen. Wanneer pensioen vergroten je interessant lijkt kun je starten met het maandelijks inleggen van een goed te missen bedrag op een rekening bij een aanbieder als Binck.

Beleggen voor Pensioen