Vroeg beginnen met beleggen voor pensioen

Vroeg beginnen met pensioen beleggen: wacht niet!

Vroeg beginnen met pensioen beleggen

Ben je pas een aantal jaar werkzaam of betreed je als ambitieuze alumnus net het werkveld? Dan staat het regelen van je pensioen vast nog niet bovenaan je to-do-list. De pensioenleeftijd is immers nog vele levensjaren van je verwijderd. Toch is het, vanwege de huidige pensioenproblematiek, belangrijk even een goede blik te werpen op de toekomst. Want, hoe meer je nu regelt, hoe minder zorgen je hebt voor later.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met de Brand New Day pensioenrekening. Met de Brand New Day pensioenrekening wordt je geld belegd in indexfondsen, lees hier meer informatie >.

De pensioenregeling vandaag de dag

Voor een lange tijd was je verzekerd van een goede pensioenregeling via de werkgever, maar vandaag de dag is dit doorgaans niet meer het geval. Als werknemer bouw je vaak onvoldoende (of zelfs geen) pensioen op bij het bedrijf waar je werkzaam bent. Nog ongunstiger is het om freelancer of zelfstandige te zijn. Zit je in deze positie, dan geniet je van aangename flexibiliteit en vrijheid, maar deze zelfstandigheid komt met een prijs: je moet namelijk alles zelf regelen.

Regel je geen pensioen, dan heb je later enkel recht op een basispensioen, de AOW. Maar hoe deze uitkering er over een aantal decennia uit gaat zien, is nog onbekend. Het basispensioen staat namelijk al jaren onder druk. De mens wordt (gelukkig) steeds ouder, maar moet ook steeds langer doorwerken.

Pensionados anno 2050

Het pensioenstelsel staat dus onder druk en dit zal effect hebben op de jongere (en komende) generaties. De kans is groot dat zij, zonder het ondernemen van dergelijke stappen, een toekomst tegemoet gaan met financiële onzekerheid. Zo wordt het bijvoorbeeld steeds lastiger een woning te bemachtigen. De woningprijzen zijn torenhoog en er zijn ongunstige voorwaarden aan het koopproces verbonden. Het aflossen van een hypotheek voor AOW-leeftijd wordt om deze reden steeds lastiger en heeft langdurige hogere maandlasten als gevolg, wat betekent: minder koopkracht als pensionado.

Voorkom zorgen voor morgen

Wil je een financieel krappe situatie op je oude dag voor zijn? Zet dan tijdig geld opzij en voorzie financieel struikelblokken in de toekomst. Hoe eerder je hiermee begint, hoe minder geld je uiteindelijk hoeft in te leggen om een mooi pensioen op te bouwen. Start je bijvoorbeeld 10 jaar later met sparen, dan zal je naar schatting twee keer zoveel moeten inleggen. Dit is ongunstig. Zet dus zo vroeg mogelijk in je carrière geld opzij, zodat je extra zorgen in de toekomst ontwijkt.

Begin vandaag nog met pensioen beleggen!

Verzekerd zijn van een goed en betrouwbaar pensioen? Dan kun je ervoor kiezen om te sparen, maar er is ook een mogelijk om geld voor je pensioen te beleggen. Wat hier voordelig aan is, is de lage rente die hier bij komt kijken. Wil je vandaag nog beginnen met het opzetten van je pensioenregeling, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Op onze website helpen we je graag bij het maken van de juiste keuzes. Vergelijk nu zelf de verschillende manieren van beleggen en bekijk de huidige aanbieders:

Aanbieder Omschrijving


voor pensioenMeer info >
Trade Republic Periodiek beleggen & Sparen
Bouw vermogen door gratis periodiek te beleggen: beleg in aandelen, of ETF’s, en profiteer van groei op de lange termijn voor je pensioen. Kies uit duizenden aandelen en ETF's. Begin met beleggen in fractionele aandelen vanaf € 1. Combineer het met sparen: verdien 2% per jaar rente op je onbelegd saldo!
Open nu een rekening
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
Zet geld opzij voor uw pensioen, mét belastingvoordeel!
Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Met hun pensioenrekening wordt je inleg slim belegd in grote indexfondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je modelportefeuille en beleg je jaarruimte voor flinke belastingvoordelen. Online kan je altijd zien hoe het gaat.
Start nu, open een rekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Meer info >
Eenvoudig je geld laten beleggen door Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Pensioenbeleggen


Meer info >
DEGIRO Pensioenrekening
Zelf beleggen in aandelen en andere effecten voor een aanvulling op uw pensioen. Het kan vanaf nu, bij DEGIRO, de grootste broker van Nederland.
Open nu een rekening
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
MEXEM, zelf beleggen voor pensioen
Zelf beleggen in aandelen, opties, ETF en meer. Met MEXEM betaal je lage commissie en kan je gebruik maken van een coach die je helpt.
Vraag Gratis informatie aan. Wil je starten? Dan krijg je een Gratis Cursus Beleggen t.w.v. € 200,-!
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en veel mogelijkheden om te beleggen.
Open Nu een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Aanbieders. Beleggen kent risico’s. U kunt uw inleg verliezen.
Beleggen voor Pensioen