Pensioenfonds

Het pensioenfonds: aanvullen met zelf beleggen

Via jouw werkgever neem je deel aan een bepaald pensioenfonds. Vanuit dit fonds ontvang je een bepaald bedrag aan uitkering na het stoppen met werken en het bereiken van de leeftijd waarop je recht hebt op pensioen. Het pensioenfonds hangt in de meeste gevallen samen met een bepaalde bedrijfstak waarin je werkzaam bent (geweest). De verschillende soorten pensioen die je ontvangt vanuit de pensioenfondsen, gecombineerd met het pensioen dat je ontvangt vanuit de AOW, maken samen het pensioen voor later. Bekijk een overzicht van jouw tot nu toe opgebouwde pensioen met het daarbij behorende pensioenfonds op mijnpensioenoverzicht.nl.

Aanbieder Omschrijving


voor pensioenMeer info >
Trade Republic Periodiek beleggen & Sparen
Bouw vermogen door gratis periodiek te beleggen: beleg in aandelen, of ETF’s, en profiteer van groei op de lange termijn voor je pensioen. Kies uit duizenden aandelen en ETF's. Begin met beleggen in fractionele aandelen vanaf € 1. Combineer het met sparen: verdien 2% per jaar rente op je onbelegd saldo!
Open nu een rekening
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
Zet geld opzij voor uw pensioen, mét belastingvoordeel!
Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Met hun pensioenrekening wordt je inleg slim belegd in grote indexfondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je modelportefeuille en beleg je jaarruimte voor flinke belastingvoordelen. Online kan je altijd zien hoe het gaat.
Start nu, open een rekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Meer info >
Eenvoudig je geld laten beleggen door Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Pensioenbeleggen


Meer info >
DEGIRO Pensioenrekening
Zelf beleggen in aandelen en andere effecten voor een aanvulling op uw pensioen. Het kan vanaf nu, bij DEGIRO, de grootste broker van Nederland.
Open nu een rekening
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
MEXEM, zelf beleggen voor pensioen
Zelf beleggen in aandelen, opties, ETF en meer. Met MEXEM betaal je lage commissie en kan je gebruik maken van een coach die je helpt.
Vraag Gratis informatie aan. Wil je starten? Dan krijg je een Gratis Cursus Beleggen t.w.v. € 200,-!
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en veel mogelijkheden om te beleggen.
Open Nu een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Aanbieders. Beleggen kent risico’s. U kunt uw inleg verliezen.

Wat doe je als je weinig of geen uitkering krijgt vanuit een pensioenfonds?

Heb je weinig gewerkt voor een werkgever of ben je veelal werkzaam (geweest) op zelfstandige basis (bijvoorbeeld als ZZP’er)? Dan is de kans groot dat je weinig of geen gebruik kunt gaan maken van een pensioen vanuit een pensioenfonds. In dat geval ontvang je wel AOW wanneer je oud genoeg bent om met pensioen te gaan, maar wordt dit bedrag niet hoger vanwege een uitkering vanuit een bepaald pensioenfonds. Je hebt dan te maken met een tekort in je pensioen. Wil je hier iets aan doen? Dan zijn er verschillende manieren om te zorgen voor extra geld wanneer je met pensioen bent.

Jouw pensioen vanuit het pensioenfonds makkelijk aanvullen

Je hebt pas recht op een uitkering voor je pensioen wanneer je de juiste leeftijd hiervoor hebt bereikt. Vanaf het jaar 2024 is de pensioenleeftijd afhankelijk van de gemiddelde levensverwachting. Je kunt op jouw pensioenoverzicht bekijken welke leeftijd voor jou geldt. Bekijk dit ieder jaar weer opnieuw.

Start vandaag nog met het aanvullen van jouw pensioen vanuit het pensioenfonds en de AOW. Je kunt kiezen voor het beleggen voor je pensioen. Je hoeft hiervoor geen kennis te hebben van het beleggen en hoe dit in zijn werk gaat. Je opent een beleggingsrekening en start met het maandelijks inleggen van een bedrag dat je kunt missen.

Zo ben je niet meer volledig afhankelijk van de uitkering vanuit jouw pensioenfonds. De experts van de aanbieder waar je de rekening bij hebt geopend gaan voor je aan de slag met beleggingen. Jij bepaalt of men hierbij een laag, hoog of gemiddeld risico mag lopen. Zo bouw jij jouw eigen pensioenfonds op voor de toekomst. Start nu met het vergelijken van de aanbieders van het Pensioenbeleggen. Jouw pensioenfonds bepaal je zelf. Dat geeft rust.

Beleggen voor Pensioen