Pensioenfonds

Het pensioenfonds: aanvullen met zelf beleggen

Via jouw werkgever neem je deel aan een bepaald pensioenfonds. Vanuit dit fonds ontvang je een bepaald bedrag aan uitkering na het stoppen met werken en het bereiken van de leeftijd waarop je recht hebt op pensioen. Het pensioenfonds hangt in de meeste gevallen samen met een bepaalde bedrijfstak waarin je werkzaam bent (geweest). De verschillende soorten pensioen die je ontvangt vanuit de pensioenfondsen, gecombineerd met het pensioen dat je ontvangt vanuit de AOW, maken samen het pensioen voor later. Bekijk een overzicht van jouw tot nu toe opgebouwde pensioen met het daarbij behorende pensioenfonds op mijnpensioenoverzicht.nl.

Aanbieder Omschrijving Actie  
Pensioenbeleggen


Meer info >
Flatex Gratis Beleggen, ook voor Pensioen: Zelf beleggen in aandelen, obligaties en andere effecten voor een aanvulling op uw pensioen. Bij Flatex betaal je geen transactiekosten.
Open nu een rekening
Open een rekening en beleg voor je pensioen
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Pensioenbeleggen


Meer info >
DEGIRO Pensioenrekening: Zelf beleggen in aandelen en andere effecten voor een aanvulling op uw pensioen. Het kan vanaf nu, bij DEGIRO, de grootste broker van Nederland.
Open nu een rekening
Open een pensioenrekening en beleg voor je pensioen
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Beleggen voor Pensioen Binck

Meer info >
Beleggen voor pensioen? Dat kan al vanaf € 5000,- met Binck Comfort. Het is mogelijk te richten op vermogensgroei én risicobeperking. Geschikt voor pensioenbeleggen zonder omkijken.
Start in 5 minuten!
Open een rekening + een persoonlijk beleggingsplan op basis van jouw wensen
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
Brand New Day biedt een pensioenrekening waarbij je inleg wordt belegd in indexfondsen. Online kan je altijd zien hoe het met je pensioen gaat.
Gratis rekening openen
Gratis rekening openen
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en veel mogelijkheden om te beleggen.
Open Nu een rekening >
Start nu met beleggen!
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Meer info >
Eenvoudig je geld laten beleggen door Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang € 50,- >Open nu een rekening en ontvang € 50,- >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Meer info >
Binck is één van de meest populaire en gebruiksvriendelijke brokers van Nederland. Het is eenvoudig om zelf te beleggen Vraag het informatiepakket aan: nu met Gratis € 250,- transactietegoed! Gratis € 250,- transactietegoed
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Meer info >
Zwitserleven Beleggen
Als je kiest voor Zwitserleven Beleggen, dan kies je voor duurzame fondsen. Je kan al laten beleggen vanaf € 50. Er zijn drie profielen: Relaxed, Bewust en Avontuurlijk beleggen. Je hebt altijd inzicht in je beleggingen. Wel zo handig! Open nu gratis een rekening >
Open een rekening >


Kosten openen rekening:
€ 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Wat doe je als je weinig of geen uitkering krijgt vanuit een pensioenfonds?

Heb je weinig gewerkt voor een werkgever of ben je veelal werkzaam (geweest) op zelfstandige basis (bijvoorbeeld als ZZP’er)? Dan is de kans groot dat je weinig of geen gebruik kunt gaan maken van een pensioen vanuit een pensioenfonds. In dat geval ontvang je wel AOW wanneer je oud genoeg bent om met pensioen te gaan, maar wordt dit bedrag niet hoger vanwege een uitkering vanuit een bepaald pensioenfonds. Je hebt dan te maken met een tekort in je pensioen. Wil je hier iets aan doen? Dan zijn er verschillende manieren om te zorgen voor extra geld wanneer je met pensioen bent.

Jouw pensioen vanuit het pensioenfonds makkelijk aanvullen

Je hebt pas recht op een uitkering voor je pensioen wanneer je de juiste leeftijd hiervoor hebt bereikt. Vanaf het jaar 2024 is de pensioenleeftijd afhankelijk van de gemiddelde levensverwachting. Je kunt op jouw pensioenoverzicht bekijken welke leeftijd voor jou geldt. Bekijk dit ieder jaar weer opnieuw.

Start vandaag nog met het aanvullen van jouw pensioen vanuit het pensioenfonds en de AOW. Je kunt kiezen voor het beleggen voor je pensioen. Je hoeft hiervoor geen kennis te hebben van het beleggen en hoe dit in zijn werk gaat. Je opent een beleggingsrekening en start met het maandelijks inleggen van een bedrag dat je kunt missen.

Zo ben je niet meer volledig afhankelijk van de uitkering vanuit jouw pensioenfonds. De experts van de aanbieder waar je de rekening bij hebt geopend gaan voor je aan de slag met beleggingen. Jij bepaalt of men hierbij een laag, hoog of gemiddeld risico mag lopen. Zo bouw jij jouw eigen pensioenfonds op voor de toekomst. Start nu met het vergelijken van de aanbieders van het Pensioenbeleggen. Jouw pensioenfonds bepaal je zelf. Dat geeft rust.

Beleggen voor Pensioen