Beleggen voor later

Beleggen voor later: start nu en geniet later!

Op financieel gebied zijn er een aantal zaken waar je niet vroeg genoeg mee kunt beginnen. Natuurlijk kennen we het sparen via een bankrekening met rente, waarmee we een appeltje voor de dorst kunnen vergaren. Toch is de rente van dergelijke rekeningen vaak niet zodanig hoog dat er enorm veel voordeel uit de verkregen rente te halen is. Het is dan ook verstandig om jouw toekomst op financieel gebied eens onder de loep te houden. Beleggen voor later is een van de manieren waarop jij jouw pensioen zeker kunt stellen.

Mogelijkheden om te beleggen voor later

Aanbieder Omschrijving


voor pensioenMeer info >
Trade Republic Periodiek beleggen & Sparen
Bouw vermogen door gratis periodiek te beleggen: beleg in aandelen, of ETF’s, en profiteer van groei op de lange termijn voor je pensioen. Kies uit duizenden aandelen en ETF's. Begin met beleggen in fractionele aandelen vanaf € 1. Combineer het met sparen: verdien 2% per jaar rente op je onbelegd saldo!
Open nu een rekening
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
Zet geld opzij voor uw pensioen, mét belastingvoordeel!
Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Met hun pensioenrekening wordt je inleg slim belegd in grote indexfondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je modelportefeuille en beleg je jaarruimte voor flinke belastingvoordelen. Online kan je altijd zien hoe het gaat.
Start nu, open een rekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Meer info >
Eenvoudig je geld laten beleggen door Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Pensioenbeleggen


Meer info >
DEGIRO Pensioenrekening
Zelf beleggen in aandelen en andere effecten voor een aanvulling op uw pensioen. Het kan vanaf nu, bij DEGIRO, de grootste broker van Nederland.
Open nu een rekening
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
MEXEM, zelf beleggen voor pensioen
Zelf beleggen in aandelen, opties, ETF en meer. Met MEXEM betaal je lage commissie en kan je gebruik maken van een coach die je helpt.
Vraag Gratis informatie aan. Wil je starten? Dan krijg je een Gratis Cursus Beleggen t.w.v. € 200,-!
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en veel mogelijkheden om te beleggen.
Open Nu een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Aanbieders. Beleggen kent risico’s. U kunt uw inleg verliezen.

Sparen of beleggen voor later

Ben je op de hoogte van het door jou opgebouwde pensioen? Weet je vanaf welke leeftijd (65 of 67) jij kunt rekenen op een vast bedrag? Denk je van dit bedrag te kunnen leven? Natuurlijk is het goed om rekening te houden met het feit dat het bedrag dat nu in je pensioenoverzicht genoemd wordt, straks (over bijvoorbeeld twintig jaar) minder waard kan en zal zijn. Het is dan ook verstandig om zelf voor een aanvulling op je pensioen te zorgen. Zo weet je zeker dat je met wat extra geld comfortabel zult kunnen genieten van jouw vrije tijd en het leven na het vele werken. Wil je dan bijvoorbeeld gaan reizen? Of heb je plannen om te verhuizen naar een ander land? Maak het mogelijk met beleggen voor later.

Wat is beleggen voor later?

Allereerst is het beleggen voor later door deel te nemen aan een beleggingsfonds aantrekkelijk. Juist voor degenen die een hoger rendement willen krijgen over hun geld is beleggen een goede keuze. Er zijn mogelijkheden om te beleggen op een relatief veilige manier. Je kunt deelnemen aan het beleggen in solide en prijswinnende fondsen. Je kunt uiteraard ook voor een hoger rendement en meer risico kiezen door (tijdelijk) te beleggen in hoog-rendementsfondsen. De keuze is aan jou. Heb je geen kennis van beleggen? Geen probleem. Er zijn aanbieders van fondsen die het geld voor je beleggen op de manier die jij wenst. Dit kan vaak al met een klein bedrag vanaf zo’n 50 Euro per maand.

Belastingvoordeel met beleggen voor later

Enkele aanbieders van beleggen voor later bieden de mogelijkheid om te kiezen tussen zogeheten ‘fiscaal’ of ‘vrij’ beleggen. Met het fiscaal beleggen kun je jouw voordeel doen met een vrijstelling van de vermogensrendementsheffing in box 3 van de belastingdienst. Hierbij geldt wel een voorwaarde; Jouw rendement en de inleg zijn niet beschikbaar tot het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd. Op zich is dat vaak geen punt, met beleggen voor later wil je immers goed zitten voor je pensioen!

Beleggen voor Pensioen