Vervroegd pensioen

Vervroegd pensioen

Het is voor de meesten van ons een heerlijk idee om met vervroegd pensioen te kunnen gaan. Je kunt je richten op jouw hobby’s, reizen of juist lekker genieten van je tuin en jouw woning. Het is fijn om vooruit te kunnen kijken naar een periode waarin je de focus totaal kunt leggen op het doen en laten wat je zelf wilt, in jouw eigen tijd. Toch is het vervroegd pensioen niet zomaar een mogelijkheid voor iedereen. Zeker wanneer je niet beschikt over een flinke som geld op de bank is het lastig om deze toekomstdroom te kunnen realiseren. Hoe zit het met vervroegd pensioen en de AOW?

Aanbieder Omschrijving


voor pensioenMeer info >
Trade Republic Periodiek beleggen & Sparen
Bouw vermogen door gratis periodiek te beleggen: beleg in aandelen, of ETF’s, en profiteer van groei op de lange termijn voor je pensioen. Kies uit duizenden aandelen en ETF's. Begin met beleggen in fractionele aandelen vanaf € 1. Combineer het met sparen: verdien 2% per jaar rente op je onbelegd saldo!
Open nu een rekening
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
Zet geld opzij voor uw pensioen, mét belastingvoordeel!
Laat je geld groeien met de passieve beleggingsstrategie van Brand New Day. Met hun pensioenrekening wordt je inleg slim belegd in grote indexfondsen met een wereldwijde spreiding. Kies je modelportefeuille en beleg je jaarruimte voor flinke belastingvoordelen. Online kan je altijd zien hoe het gaat.
Start nu, open een rekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Meer info >
Eenvoudig je geld laten beleggen door Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang € 65,- bonus >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Pensioenbeleggen


Meer info >
DEGIRO Pensioenrekening
Zelf beleggen in aandelen en andere effecten voor een aanvulling op uw pensioen. Het kan vanaf nu, bij DEGIRO, de grootste broker van Nederland.
Open nu een rekening
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
MEXEM, zelf beleggen voor pensioen
Zelf beleggen in aandelen, opties, ETF en meer. Met MEXEM betaal je lage commissie en kan je gebruik maken van een coach die je helpt.
Vraag Gratis informatie aan. Wil je starten? Dan krijg je een Gratis Cursus Beleggen t.w.v. € 200,-!
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en veel mogelijkheden om te beleggen.
Open Nu een rekening >
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Aanbieders. Beleggen kent risico’s. U kunt uw inleg verliezen.

De AOW en vervroegd pensioen, hoe zit het

Je hebt pas recht op een uitkering vanuit de AOW wanneer je daadwerkelijk de AOW gerechtigde leeftijd bereikt hebt. Wel kun je in sommige gevallen al (gedeeltelijk) met pensioen gaan, bijvoorbeeld met de voor het pensioen opgebouwde som geld vanuit een oude werkgever. Zolang je tenminste voor 50% van de uren die je eerder werkte blijft werken, kun je gedeeltelijk met pensioen gaan. Maar let op; hierbij verlies je pensioen opbouw en is het zo dat je bij het bereiken van de AOW gerechtigde leeftijd kunt rekenen op minder geld. Maar hoe kun je dan wel met vervroegd pensioen? Het pensioenbeleggen is een optie waarmee je een bedrag aan extra geld kunt opbouwen voor de toekomst.

Vervroegd pensioen met belastingvoordeel

Starten met sparen middels een beleggingsrekening voor het toekomstige pensioen of voor vervroegd pensioen is eenvoudiger dan je wellicht denkt. Bij sommige aanbieders kun je zelf geld inleggen op de rekening wanneer het je uitkomt. Ook kan er doorgaans gekozen worden voor een maandelijkse vaste inleg op de beleggingsrekening. Je hoeft voor deze manier van sparen voor vervroegd pensioen overigens geen uitgebreide kennis te hebben van het beleggen. De experts van de aanbieder van de beleggingsrekening gaan voor je aan de slag.

Uiteraard is er bij deze manier van pensioenbeleggen geen garantie op een hoog rendement, beleggen is en blijft tot op zekere hoogte een gok. Toch is het zo dat het beleggen voor je pensioen meer opbrengt dan het sparen bij de bank. Zeker met de huidige lage rentes die de banken bieden. Wil je vervroegd met pensioen? Vergelijk de aanbieders van beleggen voor het pensioen dan op basis van onafhankelijke informatie op BeleggenVoorPensioen. Zorg ervoor dat je in alle rust op financieel gebied kunt uitkijken naar een financieel gezond vervroegd pensioen. Dat leeft lekker.

Beleggen voor Pensioen