Eerder met pensioen? Begin met sparen en beleggen voor pensioen

eerder met pensioen - beleggen voor pensioenWil jij ook eerder met pensioen? Eerder stoppen met werken is mogelijk, echter moet je wel zelf actie ondernemen.

Uit onderzoek blijkt dat veel Nederlanders eerder met pensioen willen. Echter blijkt dat 60% van de Nederlanders niet weet of hij wel genoeg geld heeft na zijn pensioen.

Hoe eerder met pensioen?

Als je eerder wilt stoppen met werken dan begint het met het in kaart brengen van je financiën. Het is aan te raden om mijnpensioenoverzicht te bezoeken en in te loggen.Voor ieder verschilt het wat slim is om te doen en wat nodig is om te zorgen voor genoeg geld. Nadat je dat in kaart heb gebracht kan je ervoor kiezen om keuze te maken wat je wilt doen om je pensioen aan te vullen als dat nodig is.

Wacht daar niet mee: hoe jonger je bent, hoe meer mogelijkheden je hebt om eerder te stoppen met werken. Het klinkt misschien best ver weg, maar als je op tijd begint dan voorkom je geldproblemen in de toekomst.

Sparen en beleggen voor pensioen

Het is slim om te kijken naar mogelijkheden om te sparen voor pensioen. Maar het is volgens hoogleraard Brounen ook goed om een deel te beleggen voor pensioen omdat dat vaak zorgt voor meer rendement op de lange termijn, zo vertelt hij aan RTL Z. Qua beleggen voor pensioen zijn er veel mogelijkheden. De voorkeur van veel mensen is om andere experts te laten beleggen en ook te beleggen met een lager risico. Bijvoorbeeld in beleggingsfondsen beleggen wordt vaak gebruikt als mensen op de langere termijn minder risico willen lopen.

Om een idee te krijgen welke mogelijkheden er zijn voor pensioenbeleggen is het goed om aanbieders te vergelijken. Het is mogelijk om een gratis rekening te openen of om brochures te downloaden. Zo krijg je een idee van de mogelijkheden en de voor-en nadelen van aanbieders om te beleggen voor pensioen.

Aanbieder Omschrijving Actie  
Pensioenbeleggen


Meer info >
Flatex Gratis Beleggen, ook voor Pensioen: Zelf beleggen in aandelen, obligaties en andere effecten voor een aanvulling op uw pensioen. Bij Flatex betaal je geen transactiekosten.
Open nu een rekening
Open een rekening en beleg voor je pensioen
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Pensioenbeleggen


Meer info >
DEGIRO Pensioenrekening: Zelf beleggen in aandelen en andere effecten voor een aanvulling op uw pensioen. Het kan vanaf nu, bij DEGIRO, de grootste broker van Nederland.
Open nu een rekening
Open een pensioenrekening en beleg voor je pensioen
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Beleggen voor Pensioen Binck

Meer info >
Beleggen voor pensioen? Dat kan al vanaf € 10,- met Binck Pensioen. Het is mogelijk om heel doelgericht te beleggen tegen de laagst mogelijke kosten. Je profiteert daarnaast ook van aantrekkelijk belastingvoordeel als het pensioen wordt uitgekeerd. Ideaal voor pensioenbeleggen zonder omkijken.
Start in 5 minuten!
Open Gratis een pensioenrekening
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
Brand New Day biedt een pensioenrekening waarbij je inleg wordt belegd in indexfondsen. Online kan je altijd zien hoe het met je pensioen gaat.
Gratis rekening openen
Gratis rekening openen
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en veel mogelijkheden om te beleggen.
Open Nu een rekening >
Start nu met beleggen!
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Meer info >
Eenvoudig je geld laten beleggen door Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening en ontvang € 50,- >Open nu een rekening en ontvang € 50,- >
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Meer info >
Binck is één van de meest populaire en gebruiksvriendelijke brokers van Nederland. Het is eenvoudig om zelf te beleggen Vraag het informatiepakket aan: nu met Gratis € 250,- transactietegoed! Gratis € 250,- transactietegoed
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Meer info >
Zwitserleven Beleggen
Als je kiest voor Zwitserleven Beleggen, dan kies je voor duurzame fondsen. Je kan al laten beleggen vanaf € 50. Er zijn drie profielen: Relaxed, Bewust en Avontuurlijk beleggen. Je hebt altijd inzicht in je beleggingen. Wel zo handig! Open nu gratis een rekening >
Open een rekening >


Kosten openen rekening:
€ 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Speak Your Mind

*

Beleggen voor Pensioen